Foto:

Fanatieke jeugdtennissers

Wat een onvoorstelbaar hoog niveau stond er op de baan tijdens de Lingecup op zondag 10 november bij TV Rhelico. Voor het tweede jaar op rij werd de Lingecup georganiseerd en het is nu al een doorslaand succes. De Lingecup is een initiatief van vijf tennisverenigingen; TC Leerbroek, TC De Belt, TC Leerdam, GTC Overwaard en TV Rhelico. Bij iedere vereniging wordt jaarlijks een Open jeugdtoernooi georganiseerd. Nadat het laatste jeugdtoernooi gespeeld is, wordt er als afsluiting een echte 'masters' georganiseerd: De Lingecup. Het doel van de Lingecup is om de fanatieke jeugdtennissers bij elkaar te brengen in 1 toernooi van hoog niveau. En dat is zeker gelukt!

Rumpt - Je kunt een deelname plek verdienen in verschillende onderdelen, als je minimaal 3 van de 5 Open jeugdtoernooien hebt gespeeld. Per onderdeel worden de 8 beste spelers uitgenodigd voor de prestigieuze Lingecup. De winnaar van de Lingecup gaat naar huis met de gigantische wisselbeker, een prachtige schaal en 2 kaarten voor het ABN AMRO toernooi en natuurlijk met de felbegeerde titel. Als je de Lingecup wint, ben je toch echt de beste speler van de hele tennisregio!

Er werd deze keer gespeeld in 3 onderdelen; Groen 1 & 2, Meisjes Enkel 10-14 en Jongens Enkel 10-14. Het is een eendaags toernooi, dus aan de organisatie de taak om de wedstrijden zo goed mogelijk te plannen, zodat iedereen aan zijn rust toekomst tussendoor. Om 10:00 uur werd gestart met de kwartfinales, rond 12:30 uur de halve finale en om 15:00 uur werden de finales gespeeld.

Van 12:00 tot 14:00 uur waren ook alle andere jeugdleden van deze 5 tennisclubs uitgenodigd voor een supersportieve tennismiddag met onder andere een tennisclinic van Tennisschool Veelbehr, een ballenkanon en een workshop pimp-je-racket. Dit was een groot succes en een drukte van jewelste met maar liefst 58 kinderen die stonden te popelen om de baan op te gaan. Uiteraard bleef een groot gedeelte daarna kijken naar de finales en er was een spannende verloting waarbij je een Roger Federer racket van Wilson kon winnen. Aangeboden door Sporthuis De Jager en gewonnen door Demi van Ingen, TV Haaften. De 2e en 3e prijs van de verloting waren ook nog eens 2 kaarten voor het ABN AMRO toernooi.

De finales werden professioneel begeleid door scheidsrechters op de baan. Dit voorkomt onenigheid in het heetst van de strijd. Gelukkig hebben de scheidsrechters geen serieuze rol hoeven spelen, want de sportiviteit was bijzonder groot! De finale Groen ging tussen Thirza van Kouwen (TV Rhelico) en Rhodé Kleijn (DLTC Dash '35) en is gewonnen door Rhodé. De beste 2 meisjes in de leeftijdscategorie 10-14, waren Maud Koopman (TV Rhelico) en Merle van Markus (TC Leerdam), die namen het tegen elkaar op in een spannende finale, waarbij Merle heeft gewonnen. En als laatste, maar ook meest spannende finale, de jongens in de leeftijdscategorie 10-14! De strijd gingen tussen 2 Rhelico'ers, die samen trainen en samen in een competitieteam zitten; Eise van Kouwen en Larz Verschoor. Ze kennen elkaar door en door en hebben al vaker tegenover elkaar gestaan. Na een waanzinnig spannende 3e set (tiebreak), ging Eise van Kouwen er met de titel van door!

"Wij als organiserende club zijn supertevreden. De animo voor de clinic was boven verwachting, het weer was perfect en vooral de deelnemers van de Lingecup verdienen een groot compliment. Ze zijn tegelijkertijd heel fanatiek, met hier en daar een traantje op de baan, maar aan de andere kant ook zo enorm sportief, ze gaan met veel respect op de baan met elkaar om. Trainers, ouders & coaches spelen hierin een belangrijke rol en wij als toernooicommissie en jeugdcommissie zijn daar heel blij mee! Het maakt het organiseren van een toernooi als de Lingecup, gewoon hartstikke leuk!", aldus Wendy van den Heuvel van TV Rhelico.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden