Bloemen werden overhandigd aan de vrijwilligers door twee bestuursleden van MooiWonenInEnspijk Martijn Karrenbeld en Guido van der Wedden.
Bloemen werden overhandigd aan de vrijwilligers door twee bestuursleden van MooiWonenInEnspijk Martijn Karrenbeld en Guido van der Wedden. (Foto: )

Open eettafel in Enspijk alweer 10 jaar actief

Dinsdag 5 november was de eerste open eettafel in Enspijk. De open eettafel werd geïntroduceerd om de leefbaarheid in het dorp te vergroten en ook voor het gezellig maandelijks bij elkaar komen.

Enspijk - Bij de eerste eettafel schoven 29 mensen aan en werd er gezongen door de kinderen van de school Minzerie en werd er ook door de Rabobank een AED overhandigd. Het eten werd destijds gekookt door de koks van Huis Ter Leede. Dit was tevens de start van meer: het oprichten van MooiWonenInEnspijk.

10-jarig bestaan

De open eettafel wordt vandaag de dag gerund door circa 10 vrijwilligers en worden zelf de boodschappen gedaan en gekookt. Maandelijks komen er nog rond de 45 ouderen met veel plezier naar de eettafel. Het 10-jarig bestaan kon uiteraard niet voorbij gaan zonder een speciaal tintje. Mede door een leefbaarheidsbudgetaanvraag aan de gemeente WestBetuwe, financiële bijdragen van Stichting MooiWonenInEnspijk en Stichting 11 Dorpenspel Enspijk werden alle deelnemers uitgenodigd voor een boottocht op de Linge en kregen ze een heerlijke warme lunch aangeboden. Tijdens de tocht werden alle vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Meer berichten