Op de foto Bas van Zanten met als achtergrond het logo van Rhelico.
Op de foto Bas van Zanten met als achtergrond het logo van Rhelico. (Foto: )

Na jaren treffen aartsrivalen elkaar

Zaterdag klokslag 15.00 uur, dan is het zover. Dan spelen de aartsrivalen Rhelico en Beesd tegen elkaar. Na jaren zitten de teams weer bij elkaar in de competitie. De ploegen staan dicht bij elkaar op de ranglijst, dus het gaat hoe dan ook spannend worden aan de Boutensteinseweg.

Bart van Doorn

Rumpt - Een speler die beide clubs goed kent is Bas van Zanten. Hij speelt nu voor het derde jaar bij Rhelico, daarvoor was hij speler van Beesd. Hij twijfelde te stoppen dit seizoen bij Rhelico. Hij woont namelijk in Breda en doet daar de studie Communicatie en multimedia design, waar hij nu in zijn tweede jaar zit. Hij bleef toch voetballen bij Rhelico.

Maar waarom was hij gestopt bij Beesd? ''Ik speelde eerst in het derde elftal van Beesd'', vertelt hij. ''Dat was meer een vriendenteam, dat het voetbal niet echt serieus nam. Ik maakte een afspraak met de trainer van het eerste dat ik mee kon trainen. Ook zou ik tijdens oefenwedstrijden meedoen. Maar ik trainde altijd, maar ik speelde weinig. Uiteindelijk ben ik halverwege het seizoen gestopt.''

Bas van Rijnsbergen nam na het seizoen contact met hem op. ''Hij hoorde dat ik gestopt was bij Beesd en vroeg of ik het leuk leek om ik mee te trainen bij Rhelico. Dat heb ik toen gedaan, maar de eerste paar training deed ik het best slecht. Toen kwam de zomervakantie en er was een nieuwe trainer en ook een nieuw team. Het ging weer niet echt goed, maar ik heb me toch ingeschreven bij Rhelico. Door hard werken ging het steeds beter. Ik mocht bij een oefenwedstrijd meedoen en de trainer van aangenaam verrast. Sindsdien zat ik eigenlijk standaard bij het eerste'', vertelt de middenvelder, die steeds vaker als rechtsback wordt neergezet.

Bij een derby kijk je altijd naar overeenkomsten en verschillen. Beide trainers houden van verzorgd, aanvallend voetbal. Dat zou betekenen dat we zaterdag een leuke wedstrijd te zien krijgen. Ook is de doelstelling van beide clubs het linkerrijtje te halen. De kracht van Beesd is de aanval. Voor de snelle en behendige buitenspelers Kevin en Jarno moet Rhelico zeker waken, want Rhelico is wel eens kwetsbaar bij een tegenaanval, omdat ze dan te aanvallend staan opgesteld.

Beesd gaat met een beter gevoel de derby in dan Rhelico. Zij wonnen met 0-2 bij hekkensluiter Well. Terwijl Rhelico onderuit ging bij Noordeloos (4-2). Desondanks zijn de spelers heel blij met Adrie van Steijn als nieuwe trainer. Hij motiveert de spelers altijd goed voor de wedstrijd en de sfeer is uitstekend onder zijn leiding. Voor Dick Wammes is dit zijn derde seizoen als trainer van Beesd.

Verschil met voorgaande jaren is dat Beesd nu op zaterdag speelt in plaats van zondag. Dat is bepaald onder een enquête onder de leden van Beesd. De spelers van Dick Wammes kijken er heel erg uit naar zaterdag. Vorig jaar speelden de ploegen een oefenwedstrijd tegen elkaar, het werd toen 3-1 voor Beesd. Maar toen was het een oefenpotje, zaterdag gaat het er echt om en het kan alle kanten op.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden