Finalisten na afloop van de prijsuitreiking
Finalisten na afloop van de prijsuitreiking (Foto: Bert Kluitenberg)

Spannende finales bij Van Wijk Bouw 50+

Heukelum - Afgelopen week van donderdag 31 oktober tot met zaterdag 2 november is het Van Wijk Bouw 50+ (mix) dubbel invitatietoernooi gespeeld. Dit toernooi staat sinds het 40-jarig lustrum van de Belt in 2012 vast op de activiteitenkalender en heeft voor het vierde jaar Van Wijk Bouw als hoofdsponsor.

Dit jaar hadden 8 mensen ingeschreven, voornamelijk van de Belt zelf. Kon in de vorige jaargang slechts de damesdubbelcategorie gespeeld worden, nu was er naast de damesdubbel ook mixdubbel.

Op zaterdag 2 november zijn de finales gespeeld, waarbij de ene finale nog spannender verliep dan de andere. Was er in de ochtend nog zware regenval geweest, vlak voor aanvang trokken alle wolken weg zodat de wedstrijden in volle zon konden worden afgewerkt. Ook prettig voor het toegestroomde publiek, waarmee finalezaterdag zeer geslaagd verliep.

Voor de winnaars is er een heuse wisselbeker, door de sponsor beschikbaar gesteld. Voor het eerst zijn beide wisselbekers gewonnen door Belt-spelers, waar in de vorige edities de bekers veeleer nog naar de Waalrackets of TC Leerdam gingen. Hier speelt de afwezigheid van drievoudig winnaars Els Bogerd-Blankevoort en Ria van de Grint bij de damesdubbel vast een rol.

Bijzondere vermelding bij de prijsuitreiking was er voor de deelnemer met de meeste ervaringsjaren: Annet Dekker (75!), die met haar tennismaatje Annie Arnts net een maatje te klein waren voor Mimi Kruijt en Hilda Schefferlie, die de beker in de wacht sleepten. Bij de mixdubbel wist gelegenheidkoppel Corine de Kater en Reinier Pieters niet onder de druk vandaan te komen van het ervaren koppel Hongli Lu en Keyin Gong, die op routine met 6-2; 6-2 winnend afsloten.

Volgend jaar zal het toernooi bij voldoende belangstelling zeker weer op de kalender staan.

Zie voor alle uitslagen www.tcdebelt.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden