JCI Lek en Linge overhandigt cheque aan Zorgboerderij De Witte Schuur
JCI Lek en Linge overhandigt cheque aan Zorgboerderij De Witte Schuur (Foto: Eigen foto)

JCI Lek en Linge overhandigt 3250 euro

Zaterdag 26 oktober heeft vereniging JCI Lek en Linge een cheque overhandigd aan Zorgboerderij De Witte Schuur van 3250 euro. Zorgboerin Conny van Herwijnen nam de cheque samen met haar zoon Frans in ontvangst.

regio - Het bedrag is de opbrengst van de verkoop van het boek Culinaire Geheimen van Lek en Linge. Dit boek bevat boeiende verhalen en succesvolle recepten van de beste restaurants en leveranciers uit de regio en is een project van JCI Lek en Linge.

“Wat een ongelofelijk mooi bedrag, we zijn hier heel blij mee”, aldus Conny. “We zullen het bedrag besteden aan het inrichten van een snoezelruimte en mogelijk als bijdrage aan het theather, een wens van onze deelnemers”. JCI Lek en Linge steunde afgelopen twee jaar de zorgboederij met veel plezier. De boerderij biedt dagbesteding aan kinderen en volwassenen met een beperking in een beschermde en vertrouwde omgeving vanuit de rust en de ruimte van het platteland. Thijs Magielse, lid JCI Lek en Linge: ,,Zorgboerderij De Witte Schuur doet, met beperkte financiële middelen, dankbaar werk. Het is mooi om te zien hoe mensen daar nieuwe dingen leren en er gekeken wordt vanuit hun mogelijkheden.”

JCI Lek en Linge

Vereniging JCI Lek en Linge is een groep jonge, ambitieuze ondernemende mensen in de leeftijd tot 40 jaar. Zij willen zich persoonlijk ontwikkelen, hun netwerk uitbouwen en een bijdrage leveren aan positieve verandering in de samenleving door bij te dragen aan goede doelen. JCI Lek en Linge maakt deel uit van JCI Nederland (voorheen Junior Kamer), een wereldwijd opererende organisatie. Regionale ’kamers’ organiseren ieder jaar een aantal fondswervingprojecten.

De opbrengst voor de zorgboederij kan nog groter worden, omdat er nog 200 exemplaren van het kookboek te koop zijn. Het culinaire naslagwerk geeft een uniek inkijkje in de restaurants en bij hun leveranciers in relatie tot hun omgeving. Met aandacht voor bijzondere verhalen, geschiedenis, aantrekkelijke recepten en het gebruik van streekproducten. Smaakvol leesvoer voor wie zich afvraagt wat het verhaal is achter dat bekende restaurant - en wat het nou zo bijzonder maakt. Via info@jcilekenlinge.nl is het boek te koop, of via de winkel bij de zorgboerderij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden