Beeldvorming raad West Betuwe op 5 november

Op 5 november staan de beeldvormende voorrondes van de gemeenteraad West Betuwe in het teken van woningcorporaties en externe veiligheid. In het gemeentehuis van de gemeente West Betuwe krijgt de raad meer informatie over deze onderwerpen.

Woningcorporaties

20.00 uur | Raadszaal, Kuipershof 2 in Geldermalsen

In de gemeente West Betuwe zijn drie woningcorporaties actief, namelijk KleurrijkWonen, Woningbouwvereniging De Goede Woning Neerijnen en Woningstichting De Kernen. Zij vertellen tijdens de beeldvormende voorronde op 5 november over hun rol als woningcorporatie. Hierbij wordt ingegaan op vier thema's: betaalbaarheid van sociale huurwoningen, beschikbaarheid van sociale huurwoningen, duurzaamheid en leefbaarheid.

Externe veiligheid

20.00 uur | Vergaderzaal, Kuipershof 4 in Geldermalsen

Externe veiligheid gaat over het gebruik, de opslag en het vervoer van gevaarlijke stoffen. Een belangrijk onderwerp in onze gemeente. Via de A2, de Waal en de Betuweroute vindt bijvoorbeeld regelmatig transport van dit soort stoffen plaats. Om te zorgen dat dit veilig verloopt, wordt een beleidsvisie Externe Veiligheid gemaakt.

Nu zijn de beleidsvisies van de drie oud-gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal nog actief. Die worden geharmoniseerd tot één visie voor de gemeente West Betuwe. Op 5 november wordt de gemeenteraad geïnformeerd over deze beleidsvisie.

Bekijk de volledige agenda op www.gemeenteraad.westbetuwe.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden