In aanwezigheid van Marietje Kievit (midden) overhandigt Ezra van Zadelhoff een symbolische cheque aan Pieter van der Keur. (foto: Henk Bolt)
In aanwezigheid van Marietje Kievit (midden) overhandigt Ezra van Zadelhoff een symbolische cheque aan Pieter van der Keur. (foto: Henk Bolt) (Foto: Henk Bolt)

Vijfde geheugenkist gerealiseerd dankzij gift Rabobank West Betuwe

Dankzij een gift ter waarde van 500 euro van het Coöperatiefonds van de Rabobank West Betuwe kan Welzijn West Betuwe bijdragen aan de vijfde geheugenkist van het Alzheimer Trefpunt West Betuwe. Ledenraad lid Ezra van Zadelhoff overhandigde de cheque aan Pieter van der Keur van Welzijn West Betuwe.

Geldermalsen - Afgelopen zomer zijn de geheugenkisten uitgegeven aan de verschillende WoonZorgCentra in West Betuwe.

Een geheugenkist bevat allerlei materialen als boeken, spellen en voorwerpen om de zintuigen te prikkelen om samen met mensen met dementie te ondernemen waarbij herinneringen worden opgehaald en gedeeld. Door het gesprek hierover ontstaat contact met medewerkers en hun naasten.

Geloof, Hoop en Liefde

De vier eerste geheugenkisten welke gesponsord zijn door de Lionsclub Geldermalsen, hebben het thema Geheugenschat, Verrassend Creatief, Kom in Beweging en Terug naar de Natuur. Door de bijdrage van het Coöperatiefonds is de vijfde geheugenkist met het thema Geloof, Hoop en Liefde gerealiseerd. Een werkgroep bestaande uit deskundigen heeft zich gebogen over de samenstelling van de geheugenkisten.

Schrijvers

Tijdens de overhandiging bood Ezra van Zadelhoff, die samen met Tosca Janssens auteur is van het boek Dementie, Hoe ga je er mee om?, een exemplaar aan van hun boek voor in deze geheugenkist. Ezra is zeer enthousiast over het idee achter de geheugenkisten.

Roulatie

De geheugenkisten rouleren iedere tien weken zodat het aanbod vernieuwend blijft. Marietje Kievit, Teamleider van Avondlicht is zeer enthousiast over de geheugenkisten: ''De materialen zijn erg herkenbaar voor onze bewoners en het biedt ook naasten veel mogelijkheden om hun bezoek actiever te maken.''

Meer berichten