Veel belangstelling bij de duurzaamheidsmarkt.
Veel belangstelling bij de duurzaamheidsmarkt. (Foto: Rabobank West Betuwe)

Interesse in duurzaam wonen is groot

Dat duurzaamheid een thema is waar we veelvuldig over lezen in de media is duidelijk, ook steeds meer particulieren zijn bezig om daadwerkelijk te gaan investeren in energiebesparende maatregelen, bleek afgelopen dinsdag bij de bijeenkomst ‘Duurzaam wonen in de Betuwe’.

Geldermalsen/Tiel - Bezoekers konden zich laten voorlichten over mogelijkheden om te investeren in het verduurzamen van het huis en te besparen op energiekosten.

Remco Boer, directeur Particulieren en Private Banking bij Rabobank West Betuwe: "Als Rabobank hebben wij ons commitment uitgesproken om een significante bijdrage te leveren aan de energietransitie in de Betuwe. Dat doen we enerzijds door het geven van voorlichting over de mogelijkheden en anderzijds door nieuwe producten te ontwikkelen die duurzame investeringen stimuleren. Kijkend naar het aantal bezoekers van dit event, maar eerder ook bij een informatie avond over duurzaamheid van (sport-) verenigingen, kunnen we concluderen dat de interesse en bewustwording op het vlak van duurzaam wonen toeneemt. Dat is goed te zien!"

Onstuimig

Carola de Groot, econome bij Rabobank Research heeft het publiek meegenomen in de omstandigheden op de woningmarkt. In de Betuwe zien we, net als in de rest van Nederland een stijgende huizenprijs.

Daarnaast is er ook nog een aanzienlijke uitdaging om de woningen ‘groener’ te maken.

De krapte is door de beperkte woningbouw de komende jaren nog aanwezig, al zijn er verschillen te zien tussen de kernen in de Betuwe. Daarnaast heeft beschikt ongeveer 40 procent van de Betuwenaren over een energielabel.

Dergelijke feiten passeerden deze avond de revue.

Financiële mogelijkheden

Remco Boer vertelde het publiek over het proces dat hij heeft doorlopen om zijn woning te verduurzamen.

De hoeveelheid in te maken keuzes is groot, dus laat je goed adviseren en blijf je gezond boerenverstand gebruiken, aldus Boer.

Duurzaamheidsmarkt

Van tuintje op je dak, warmtepompen, zonnepanelen, duurzame ketels, vloer- en wandverwarming, isolatie van daken en vloeren, tot aan laadpalen: dit waren onderwerpen die ruimschoots aan bod kwamen in de gesprekken tussen de bezoekers aan de markt en de 12 deelnemende bedrijven en gemeente.

Remco Boer: "De duurzaamheidsmarkt is een ware co-creatie van lokale ondernemers, energiecoöperaties, gemeenten en de Rabobank. Samen maken we ons sterk voor duurzaam wonen in onze regio."

Konden de ondernemers alles vertellen over duurzame woonoplossingen, zo informeerden de gemeenten bezoekers over de diverse subsidiemogelijkheden.

"Duurzaam wonen leeft, de tijd is rijp om de stap te zetten naar energiebesparende en duurzame woonoplossingen. Wij helpen onze klanten daar graag bij," aldus Remco Boer.

Meer informatie: rabobank.nl/duurzaamwonen.

Meer berichten