Eldridge & Troch
Eldridge & Troch (Foto: *)

Lon Eldridge & Steven Troch in De Pluk en niet in de Agnietenhof

In de krant van vandaag staat onder de kop agenda een aankondiging dat beide heren in de Agnietenhof optreden zaterdag 2 november. Dit is niet juist. Dat moet zijn De Pluk te Geldermalsen.

Geldermalsen - De stichting Betuws Blues en Jazz start haar seizoen met Lon Eldridge op gitaar en zang en harmonicavirtuoos en zanger Steven Troch.
In 2017 was Steven al te zien in De Pluk. Toen samen met Tiny Legs Tim.
Steven blaast een fantastisch stukje harmonica en zijn reputatie reikt ondertussen tot ver in Europa.
Lon is een jonge rootsmuzikant uit Chattanooga, Tennessee, USA.
Zijn gitaarspel roept de geest op van artiesten als Mississippi John Hurt, Robert Johnson, Blind Blake en vele anderen. Zijn muziek is een unieke blend tussen traditionele vooroorlogse blues, ragtime en swing.
Lon Eldridge wist in korte tijd in België een schare fans op te bouwen.
Stevens speelse manier van blazen, maar diep in traditie gewortelde stijl, past perfect bij het swingende gitaarspel van Lon.
Zij brengen samen een unieke mix van traditionele vooroorlogse blues, ragtime, en swing. Dit is een show met twee snorren die je voor geen geld in de wereld wil missen.
Op 18 mei 2018 kwam hun album Cool Iron uit. Hun cd kreeg lovende kritieken en bracht hen o.a. naar Duvel Blues in België.

Hier enkele reacties in de media.
"De liefhebbers van de oudere traditionele blues zullen hun hart kunnen ophalen met het album 'Cool Iron' van Lon Eldridge en Steven Troch. Twee sublieme muzikanten met het blueshart op de juiste plaats." Concertmonkey
"Cool Iron is een met veel liefde en vakmanschap gemaakt album. Voor de liefhebber van blues uit 2018 en de luisteraar die diep de geschiedenis in wil duiken is deze langspeler een verplichte aanschaf." Real Roots Café

Kijk ook op www.stbbenjp.nl voor meer informatie.

Zaterdag 2 november 2019. Aanvang 20.30 uur. Deur open om 19.30 uur.

Meer berichten