Violiste Nasim de Haas (l) met voorzitter Floris van Kuijl, Margriet Aukes, Arendien van Putten en Marco Huijgen in de Centrumkerk.
Violiste Nasim de Haas (l) met voorzitter Floris van Kuijl, Margriet Aukes, Arendien van Putten en Marco Huijgen in de Centrumkerk. (Foto: )

Slotakkoord 'Hoop voor Albanië'

Cees Hoogteyling

Opvanghuis voor zwerfjongeren

Onder de noemer 'Slotakkoord' wordt door de werkgroep ZWO (Zamelen Werelddiaconaat Ontwikkelingshulp), bestaande uit leden van de PKN Gemeente Geldermalsen, een concert georganiseerd. Het project 'Hoop voor Albanië' wordt muzikaal afgesloten. Aan de concertavond op zaterdag 26 oktober, in de Centrumkerk, wordt medewerking verleend door bekende koren en diverse musici.

Geldermalsen – Sinds 1 augustus vorig jaar, heeft de werkgroep ZWO diverse activiteiten georganiseerd om geld bijeen te krijgen voor de Stichting 'Hoop voor Albanië'. Het doel was te sparen voor een pand in Mailiq. Het pand zal worden ingezet als opvanghuis voor zwerfjongeren. Normaal komen de gelden ten goede aan projecten van Kerk in Actie. Elke twee jaar kan er een project voor speciale ondersteuning worden gekozen. Margriet Aukes: "In 2017 vroeg de voorganger van de evangelische kerk te Maliq aan de stichting 'Hoop voor Albanië', aandacht voor de straatjongeren die veelal wees zijn en overgelaten aan hun lot. Ze worden op vele manieren misbruikt. Het is de kerk die probeert deze jongeren op te vangen en leert hen in die moeilijke wereld een plekje te vinden. Volledige opvang was niet mogelijk. Dit project sprak ons aan, vandaar onze vele acties."

Medewerking

Het slotakkoord begint om 20.00 uur wordt mogelijk gemaakt door medewerking van de zanggroep Effair. De groep bestaande uit zeven dames zingen meerstemmig a capella. Tjeerd Kiers, orgel en piano en Renate Hooijer met dwarsfluit, spelen prelude uit de Suite Antique van Jon Rutter en The prayer uit de film Quest for Camelot. Het kamerkoor Alegria, de 25 mannen en vrouwen uit Rumpt en omgeving, laat onder leiding van dirigent Geerten Liefting u genieten van prachtige, veelal vierstemmig gezongen, liederen. Onder leiding van Sjoerd Jansen zullen The New Harvest Singers, een ambitieuze a-capella groep van ruim 30 dames, u laten genieten van hun zang. Nasim de Haas laat u genieten van haar vioolkunst, dat doet ze samen met Annemieke IJzerman op haar harp.

Penningmeester Marco Huijgen: "We hopen net als vorige keer weer een volle kerk met belangstellenden te hebben. Met de vele acties die we hebben gehad hopen we volgende week tien duizend euro voor het doel bijeen te hebben." Slotakkoord wordt gesponsord door een aantal bedrijven. De totale opbrengst van de gevarieerde muziekavond is voor het goede doel.

Voorzitter Floris van Kuijl: "Naast de opbrengst voor het opvanghuis zwerfjongeren geeft 'Slotakkoord' de kunstenaars een podium. De ondersteuning vanuit zoveel diverse hoeken, stimuleert ons als hechte groep verder te gaan en straks weer aan een nieuw project te beginnen."

Toegangskaarten € 10,- verkrijgbaar: slotakkoord@kpnmail.nl, bloembinderij Margriet te Geldermalsen en 's avonds in de kerk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden