De Lingeborgh doet mee aan de World Cleanup Day

Onze leefomgeving een stukje schoner maken? De leerlingen van de Lingeborgh weten van aanpakken! Vrijdag 20 september namen vijfentwintig leerlingen van het 2e leerjaar van de vmbo basisberoepsgerichte leerweg deel aan World Cleanup Day.

Geldermalsen - Vanuit de gemeente West-Betuwe werden prikkers, knijpers en fluorescerende hesjes ter beschikking gesteld. De leerlingen trokken met deze materialen de wijk in om zwerfafval op te ruimen. Het resultaat van de actie was een indrukwekkend aantal vuilniszakken vol met afval.

World Cleanup Day is een initiatief van de Plastic Soup Foundation. Over de hele wereld ruimen deelnemers op deze dag zwerfafval op. Door mee te doen aan de actie worden leerlingen van de Lingeborgh zich bewust van de hoeveelheid zwerfafval rondom de school. Bovendien ervaren zij hoeveel werk het is om het afval op te ruimen.

“De belangrijkste les voor onze leerlingen? Voorkomen is beter dan genezen!”, aldus Jan Eckhardt, teamleider vmbo basisberoepsgerichte leerweg op de Lingeborgh. “Vanwege het succes van de actie hebben we besloten om de actie een vervolg te geven. Op verschillende momenten later in dit schooljaar zullen de overige tweede klassen het zwerfaval rond onze school opruimen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden