De winnaar mevrouw Alie Diekerman
De winnaar mevrouw Alie Diekerman

Acquoy viert Burendag met een appeltaartbakwedstrijd

Voor de eerste keer werd in Acquoy op zaterdagmiddag 28 september een wedstrijd gehouden welke inwoner de lekkerste appeltaart kon bakken. Dit in het kader van Burendag.

Acquoy - Totaal gaven 16 personen zich op om de mooiste en lekkerste appeltaart te bakken. De organisatie hoopte dat het in de boomgaard gehouden zou kunnen worden maar daar dacht het weer anders over. Er moest verhuisd worden naar de de grote sorteerschuur.        

Op mooi gedekte tafels werden de appeltaarten, 16 totaal, in de loop van de middag uitgestald, de een nog mooier dan de andere. De jury had het niet makkelijk maar kwam toch toch tot een unanieme beslissing, de taart van mevrouw Alie Diekerman won de wedstrijd en zij kreeg onder luid applaus een tegeltje met tekst als prijs.

Daarna konden de bezoekers naar hartelust appeltaart met slagroom eten voor € 0,50 per punt met een lekker kopje koffie of thee. Alle taarten gingen op! Deze viering in Acquoy van Burendag was een groot succes en zal zeker volgend jaar weer plaatsvinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden