Vele enthousiaste leden van Team 2017 doen dit keer ook weer mee. Ze proberen natuurlijk nog meer geld bijeen te brengen dan de vorige keer.
Vele enthousiaste leden van Team 2017 doen dit keer ook weer mee. Ze proberen natuurlijk nog meer geld bijeen te brengen dan de vorige keer. (Foto: )

Roparun: Bike Boys Beesd are back

In 2017 deden ze al een keer mee. In juni 2020 gaan ze opnieuw het avontuur aan: de Roparun één van de grootste estafettelopen van Europa. Het team is weer samengesteld, er is een nieuwe coach en de voorbereidingen zijn begonnen.

Door Marjon de Lange

Beesd - De Bike Boys Beesd vormen al meer dan 30 jaar een hechte sportieve vriendengroep. Ze gaan iedere zaterdag fietsen en iedere zondag hardlopen. Elk jaar doen de Bike Boys Beesd mee met verschillende hardloopwedstrijden, marathons en fietstochten verspreid over het land. Voor de Roparun noemen zij zich speciaal de RopaRun Boys Beesd.

Goede doel

De Roparun werd voor het eerst gehouden in 1991. Het is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer met als eindpunt Rotterdam. Ropa staat voor Rotterdam-Parijs, door grote toename in het aantal deelnemende teams is in 2012 een nieuw traject vanaf Hamburg gestart, in 2020 is die vertrekstad verplaatst naar de stad Bremen. De bedoeling van de Roparun is dat de verschillende teams een sportieve bijdrage leveren om geld op te halen voor het goede doel, te weten mensen met kanker. De organisaties steunt allerlei projecten die het leven van deze mensen aangenamer maken.

Pinksterweekend

Het motto van de Roparun is al jaren: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". Het sportieve evenement is jaarlijks in het pinksterweekend. Volgend jaar is de start op zaterdag 30 mei 2020. Het team weet nog niet of ze in Bremen of in Parijs ingedeeld worden. Alle deelnemers finishen op maandag 1 juni 2020 op de Binnenrotte in Rotterdam. Vervolgens loopt het hele team over de Coolsingel voor een feestelijk ontvangst. Niet alleen de lopers maar ook de chauffeurs, fietsers, verzorgers en fysiotherapeuten. In 2018 is er door de teams maar liefst 5.626.988,79 euro opgehaald.

Inzamelingsacties

De RopaRun Boys Beesd hopen natuurlijk weer een grote bijdrage te kunnen leveren met hun deelname. Op zaterdag 30 november vindt voor de vijftiende keer Run Rondje Rhenoy plaats waar zij ook aan mee doen. De inschrijving is al geopend.

Men kan kiezen uit 5 of 10 kilometer en bij de inschrijving kan een donatie worden gedaan aan het Roparun team. Tijdens Run Rondje Rhenoy is er tevens een sponsorloop door kinderen waarbij geld wordt opgehaald voor de Roparun.

Hardloopclinic

Vrijdag 27 september werd op het voetbalveld van Beesd een hardloopclinic gegeven voor de kinderen van groep 4 tot en met 8 van de basisscholen, onder leiding van een hardloopexpert. Degene die enthousiast geworden kunnen nog meedoen aan een speciaal trainingsprogramma voor de sponsorloop.

De komende maanden zal het team Roparun Boys Beeds nog veel meer acties organiseren. Informatie via: P. Kemker, tel. 06-57326043.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden