Directeur Jeroen Veldhuijzen temidden van de leerlingen op zijn geliefde school de Lingelaar. Hij hoopt de kinderen veel kennis mee te geven voor hun verdere leven.
Directeur Jeroen Veldhuijzen temidden van de leerlingen op zijn geliefde school de Lingelaar. Hij hoopt de kinderen veel kennis mee te geven voor hun verdere leven. (Foto: )

Veertig jaar in het onderwijs en altijd nog met véél plezier

Vorige week was het weer groot feest op basisschool de Lingelaar in Beesd. Directeur Jeroen Veldhuijzen is 40 jaar in het onderwijs en daarvan 20 jaar in Beesd. Voor ouders en kinderen een reden om dat feestelijk te vieren. De christelijke basisschool de Lingelaar is nog een zelfstandige school.

Door Cees Hoogteyling

Beesd - De leerlingen van de christelijke basisschool in Beesd weten wat feestvieren is. In mei werd het 100-jarig bestaan van de school gevierd en afgelopen week was directeur Jeroen Veldhuijzen (60) het middelpunt van de belangstelling.

Onder het genot van een kop koffie vertelt hij enorm te hebben genoten van alle belangstelling. Jeroen: "In het onderwijs is in al die jaren dat ik voor de klas staat veel veranderd. Alleen kinderen blijven steeds kinderen, dat mogen we niet vergeten. Als school moet je wel met de tijd meegaan. We hebben nu het digitale tijdperk en daar moeten we in meegaan. De basis van rekenen, taal en lezen blijft voor ons overeind. Kinderen moeten ook goed kunnen schrijven. Het is bij ons op school zeker niet dat we alles van vroeger over de schutting gooien. Kwaliteit van het onderwijs staat voorop. Kinderen moeten ook spelen en zich buiten kunnen bewegen. Orde, rust en regelmaat dat geeft een kind veiligheid."

De Lingelaar is nog een zelfstandige school met eigen schoolbestuur. Er is regelmatig contact met andere scholen, zo nodig wordt er samengewerkt. ''Zo hebben we samen met de Sint Antoniusschool de katholieke basisschool in Beesd een 'plusklas' en een blazersklas, waar de kinderen gezamenlijk muziekles krijgen. Doordat we een zelfstandige school zijn, gaat iedere cent naar de kinderen. School en schoolbestuur hebben korte lijnen."

Jeroen Veldhuijzen is blij met zijn 12-koppig team. De Lingelaar kent geen tekort aan personeel. Daarover vertelt Jeroen: "Natuurlijk valt er wel eens iemand uit. Omdat we veel duobanen hebben wordt dat spontaan ingevuld door een collega. Dat is het mooie van een hecht team. Wij kennen ook niet het probleem van te grote klassen. Dat is nu het voordeel dat we als school zelf kunnen bepalen hoe we het geld besteden."

Dat de directeur zelf ook aanpakt, ervaren we als we er zijn. Hij fungeert als telefonist, conciërge en staat ook als dat nodig is voor de klas.

De wens is wel, dat er in Beesd woningen gebouwd gaan worden. Beide scholen kampen met krimp.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden