Jongeren gaan samen met medewekers van Welzijn West Betuwe aan de slag met hun plan. (foto: Stijn Brokx)
Jongeren gaan samen met medewekers van Welzijn West Betuwe aan de slag met hun plan. (foto: Stijn Brokx) (Foto: Stijn Brokx)

Sluit je aan bij Jong & Meer West Betuwe en maak het verschil

Voor het project Jong & Meer is Welzijn West Betuwe op zoek naar jongeren tussen de 16 en 27 jaar, die zich in willen zetten voor hun eigen leefomgeving. Ben jij of ken jij een jongere die iets concreets wil betekenen voor de kern of buurt, aan de slag wil met lokale maatschappelijke vraagstukken of zijn/haar netwerk wil uitbreiden? Sluit je aan bij Jong & Meer en maak het verschil.

Geldermalsen - Binnen Jong & Meer staan jongeren uit West Betuwe als projectteam aan het roer. De keuze is aan hen. Het projectteam bepaalt zelf doelstellingen en de thema’s van het project. Zij worden ondersteunt door professionals, krijgen een training en mogen samen nadenken over een tegenprestatie voor hun inzet. Het is een geweldige kans om het netwerk uit te breiden en een mooie aanvulling op het cv.

Andere projectteams gingen al voor: zo organiseerden zes jongeren uit Heukelum een feest voor jongeren in hun dorp. “Er is niet zoveel te doen voor jongeren in Heukelum, toen we een oproepje zagen voor Jong en Meer waarbij je je eigenactiviteit mag organiseren, besloten we meteen te reageren,” vertelt Laurens (18). De vrienden zijn blij met de ondersteuning vanuit Welzijn West Betuwe. Op deze manier kunnen ze zelf hun idee realiseren. “Zelf hadden we dit nooit zo gekund. We krijgen goede hulp en hebben daardoor een vliegende start gemaakt.”

Jong & Meer is een onderdeel van de proeftuinen Maatschappelijke Diensttijd. Het kabinet gaat de maatschappelijke diensttijd (MDT) invoeren. Maar hoe deze er precies uit gaat zien staat nog open. De invulling van de MDT is wel essentieel voor haar succes. Want wanneer zijn jongeren bereid hun tijd vrijwillig te investeren in de maatschappij? Staatsecretaris Blokhuis heeft de jongeren daarom zelf aan het roer geplaatst en ze uitgedaagd om zelf met ideeën te komen. Dat gaat gebeuren in de proeftuinen. Welzijn West Betuwe zal invulling geven aan één van deze proeftuinen. In samenwerking met Kuseema en Spectrum gaan we ontdekken hoe de MDT het beste tot bloei kan komen.

De maatschappelijk diensttijd is voor jongeren om enerzijds meer betrokken te raken met de samenleving en anderzijds een bijdrage te leveren aan de samenleving. De maatschappelijke diensttijd biedt ruimte en kansen aan jongeren om zich in te zetten en tegelijkertijd hun talenten te ontwikkelen en ontdekken. Het belangrijkste ingrediënt zijn natuurlijk de jongeren zelf.

Meer info of aanmelden? Neem contact op met Stijn Brokx, sbrokx@welzijnwestbetuwe.nl of 06-23322831.

Meer berichten