Alle inwoners zijn trots op hun corso-bouwers. De wagen werd binnengehaald met versierde straten, vuurkorven en vuurwerk. Burgemeester Harry Keereweer overhandigde namens de gemeente een cheque.
Alle inwoners zijn trots op hun corso-bouwers. De wagen werd binnengehaald met versierde straten, vuurkorven en vuurwerk. Burgemeester Harry Keereweer overhandigde namens de gemeente een cheque. (Foto: )

Varik onthaalt corsobouwers als echte kampioenen

Tijdens het 59ste corso dit weekend in Tiel, werd door de corsoclub Varik geschiedenis geschreven. Nog nooit is het voorgekomen dat een corsoclub met alle prijzen naar huis ging. De club ontving met hun wagen 'Pero' ontwerp van John van Beem, de Teun Luijendijkprijs, de vernieuwingsprijs en met het hoogste aantal punten de eerste prijs en lof van de jury.

Door Cees Hoogteyling

Varik - Of dat allemaal nog niet genoeg was ging de publieksprijs en de prijs van de mooiste verlichte wagen van de tweede editie van Corso by Night naar Varik.

Maandagavond toen de wagen thuiskwam was Varik volop in feestvreugde. Vanaf de dijk tot aan het dorpshuis waren de straten versierd met vuurkorven. Alle inwoners waren aanwezig om de grote kampioenen te verwelkomen. Door Burgemeester Keereweer en wethouders Hartman en Goosens werden de plakkers verwelkomt en woorden van dank gesproken. Keereweer: "Ik hoorde vertellen dat dit jaar onder de naam Varik, het succes van de begin jaren weer terug is." Bloemen voor alle plakkers een cheque van de gemeente en veel woorden van dankbaarheid. Varik gaat zich volgende maand opmaken voor corso 2020. Zij laten zien waarin een klein dorp groot kan zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden