Foto: Adrie van Kuilenburg

Informatiebord nabij kasteelterrein Engelenburg

Herwijnen - Ten tijde van de middeleeuwen was Herwijnen een rijk dorp en kende toen vier kastelen. Kasteel Wadestein, Kasteel Drakenburg, Kasteel Frissesteijn en kasteel Engelenburg. In het kader van het visueel zichtbaar maken van archeologische terreinen heeft de historische vereniging nabij de locaties van de kastelen informatieborden geplaatst. 8 jaar geleden tijdens Open Monumentendag op 10 september 2011 werd het eerste bord bij kasteel Wadesteijn door de historische vereniging onthuld. Het bord van Kasteel Drakenburg staat op de hoek Achterweg / Molenstraat en de kastelen Frissesteijn en Engelenburg deelden samen 1 bord. Toen vond de historische vereniging het al belangrijk dat deze bijzondere locaties zichtbaar zouden blijven.

Het informatiebord nabij kasteel Engelenburg is onthuld op Open Monumentendag tijdens de opening van het 115de klompenpad in Herwijnen (het Engelenburgerpad) door het bestuur van de historische vereniging Den Ouden Dijk uit Herwijnen. De start van dit klompenpad is bij Bakkerij Bakker aan de Achterweg in Herwijnen; hier is ook de folder / route verkrijgbaar.

De werkgroep Engelenburg, onderdeel van de historische vereniging, houdt zich bezig met het begaanbaar maken van het terrein en om (de contouren) van het voormalige kasteelterrein van de Engelenburg zichtbaar. Een grote groep vrijwilligers hebben zich ingezet om het terrein weer toegankelijk te maken zodat het voormalige kasteelterrein onderdeel van het Engelenburgerpad kan zijn. Het bestuur van de historische vereniging Den Ouden Dijk hoopt dat veel wandelaars van het Engelenburgerpad het informatiebord over het kasteel Engelenburg zullen lezen.

Het project Engelenburg zit nog in de race voor de publieksprijs van de Gouden Gelderse Roos van Erfgoed Gelderland waarmee 1000 euro is te verdienen; stemmen kan via deze link:

https://erfgoedgelderland.nl/gelderseroos/kasteelterrein-engelenburg/

Meer berichten