Veiligheidsavond raad West Betuwe op dinsdag 17 september

Op 17 september organiseert de raad West Betuwe een Veiligheidsavond in Het Nut in Beesd. De raad stelt binnenkort namelijk een nieuw veiligheidsbeleid vast en wil daarvoor informatie ophalen bij veiligheidspartners en natuurlijk ook bij de inwoners van de gemeente West Betuwe.

Beesd - Alle inwoners van de gemeente zijn dan ook van harte welkom op deze bijeenkomst. Tijdens de interactieve avond kunnen ze aan de raad laten weten wat zij belangrijk vinden op het gebied van veiligheid. Wat maakt de gemeente West Betuwe voor hen veiliger?

Waar en wanneer? 19.30 uur tot 22.30 uur in Het Nut Voorstraat 42,  Beesd

Wat staat er op het programma:

De avond start om 19.30 uur met een kennismakingsmarkt, op het terrein van Het Nut in Beesd. Hier zijn verschillende partners van de gemeente aanwezig, zoals de boa's, jongerenwerkers, de gebiedsmakelaars en vertegenwoordigers van de WhatsApp/buurtpreventie. Alle geïnteresseerden zijn welkom om langs de verschillende kraampjes te lopen en kennis te maken.

Om 20.00 uur begint het programma binnen in Het Nut. Na een welkom door burgemeester Harry Keereweer, kunnen alle aanwezigen zich verdelen over de ruimte. Hier liggen verschillende stellingen verspreid, waarover iedereen zijn of haar mening mag geven. Deze stellingen passen binnen het veiligheidsthema. Onderwerpen die aan bod komen, zijn:

Veilige woon- en leefomgeving

Bedrijvigheid en veiligheid

Jeugd en veiligheid

Fysieke veiligheid

Integriteit en veiligheid

Terwijl iedereen rondloopt en meepraat over de stellingen, kunnen de aanwezigen korte pitches verwachten van de burgemeester, de politie, het OM en de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Hierna krijgen alle bezoekers een eigen budget. Daarmee kunnen ze spaarpotten vullen, die verbonden zijn aan de verschillende veiligheidsonderwerpen. Zo wordt direct duidelijk waar voor hen de prioriteiten op het gebied van veiligheid liggen.

Nadat gezamenlijk de resultaten van de avond zijn bekeken, is er onder het genot van een hapje en een drankje gelegenheid om na te praten.

Bekijk het hele programma op: www.gemeenteraad.westbetuwe.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden