Spelers van Toneelgroep T-jater tonen improvisatietalent tijdens de Middag Vol Zomerverhalen.
Spelers van Toneelgroep T-jater tonen improvisatietalent tijdens de Middag Vol Zomerverhalen. (Foto: Wim Hagenaars)

Literaire middag van Gewoon Taal een zomerse goed-gevoel middag

De sfeer in het theater van De Pluk op zondagmiddag 8 september was vrolijk en ontspannen tijdens de Middag Vol Zomerverhalen. Met deze literaire middag vierde Gewoon Taal uit Geldermalsen de zomer van 2019. In een programma van 2 uur werd het publiek ondergedompeld in een bad van verhalen, gedichten, theater en muziek.

Geldermalsen - Er werd gelachen, er werd bewonderd, er werd gemijmerd en genoten en na afloop stroomde een publiek vol lachende gezichten het theater uit. Zestien ‘zomerschrijfsels’ werden er voorgelezen en allemaal waren ze door organisator Dinie van Oort ‘ingepakt in een gouden papiertje met een strik eromheen’, zoals ze het zelf noemde. Daarmee wilde ze duidelijk maken dat ze met de theatrale en audiovisuele acts die ze bij alle inzendingen bedacht had, elk verhaal en gedicht nóg meer wilde laten schitteren. ‘Want de schrijfsels zoals ze ingestuurd zijn, dat zijn de pareltjes waar het op een middag als deze om gaat,” vertelt Dinie. “Mensen zijn trots op wat ze gemaakt hebben,” voegt ze toe, “en door er een beleving aan toe te voegen in de vorm van theater, video, muziek of dans, zien ze hun eigen creatie ineens in een heel andere vorm en door de ogen van iemand anders. Dat is heel verrassend.”

In vergelijking met vorig jaar waren er dit jaar veel gedichten en in de meeste daarvan voerde de melancholie over het verglijden van de tijd de boventoon. Maar er kwam ook een kinderliedje in het Frans voorbij, een verhaal over een autorit naar de vakantiebestemming en een verhaal over een bijzonder emmertje. Op een lied van Stef Bos danste een acteur met zijn denkbeeldige vakantieliefde, in een associatiespel maakte het publiek in 4 minuten tijd een verrassend gedicht, de jongste spelers deden hun acts op de liedjes die het singer songwritersduo Just Us 2 ten gehore bracht en tijdens de openingsact door oud-leraar Niko Wiendels deden de spelers van Toneelgroep T-jater ontzettend hun best om de aandacht van het publiek af te leiden van de spreker die zich daardoor echter nauwelijks van de wijs liet brengen.

De middag vloog voorbij en iedereen ging in een opperbeste stemming naar huis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden