Freerunnen in Beesd

Beesd - Sportvereniging SVB gaat vanaf 11 september starten met Freerunning voor iedereen vanaf 8 jaar.

Freerunning is een snel groeiende sport, waarbij kinderen zo snel mogelijk over een hindernisbaan gaan met allerlei toestellen. Freerunning stamt af van een ontsnappingstechniek uit de Vietnamoorlog, horen we uit de mond van de nieuw aangestelde trainer. Het was een methode van de Franse marineofficier om zijn rekruten zo te trainen dat ze op elke situatie voorbereid waren.

Naar aanleiding van een enquête kwam freerunning naar buiten als gewenste nieuwe sport die mensen graag bij de vereniging zouden willen zien. We vinden dit een mooie toevoeging om nog meer kinderen en volwassenen in beweging te krijgen”, zegt het bestuur. Het is bovendien uitdagend en snel en kan overal buiten de sportzaal beoefend worden. Maar de basis wordt gelegd in de zaal om verschillende technieken veilig onder de knie te krijgen.

Freerunning is vanaf 11 september elke woensdag van 17:00 – 18:00 uur in de gymzaal van Het Klokhuis aan de jeugdlaan in Beesd. Omdat het een nieuwe sport is mag iedereen vanaf 8 jaar in september gratis aan de lessen deelnemen! Nadere informatie via bestuur@svb-beesd.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden