Foto:

Raad West Betuwe maakt kennis met Sociaal Domein

Op 3 september vond de kennismarkt Sociaal Domein plaats. Meer dan 100 geïnteresseerden verzamelden zich in multifunctioneel centrum Het Klokhuis in Beesd. Onder de aanwezigen waren 41 partnerorganisaties van de gemeente, ervaringsdeskundigen, geïnteresseerde inwoners en de raads- en burgerleden. Het was een volle bak, maar - juist door die grote opkomst - een groot succes.

Na een woord van welkom door burgemeester Harry Keereweer, werden het Sociaal Domein en Team Sociaal van de gemeente West Betuwe geïntroduceerd. Want wat is dit domein nu eigenlijk? En hoe gaat de gemeente West Betuwe hiermee om? Verschillende ambtenaren stonden klaar om dit toe te lichten.

Tijdens de avond werd vervolgens dieper ingegaan op twee onderwerpen, die ook genoemd zijn in het coalitieakkoord: inclusie en verslavingspreventie. Beide onderwerpen werden geïntroduceerd en gevolgd door een interactieve workshop.

Aansluitend begon de kennismarkt, waar de partnerorganisaties zich presenteerden. Op statafels verspreidden ze folders en ander promotiemateriaal. De raadsleden en andere aanwezigen liepen langs om kennis te maken en meer informatie te krijgen. De avond werd afgesloten door wethouder Ton van Maanen, die verantwoordelijk is voor het Sociaal Domein.

Op www.gemeenteraad.westbetuwe.nl vindt u meer informatie over deze avond en kunt u de gegeven presentaties downloaden.

Meer berichten