Wim van Driel op de voorgrond wordt toegezongen door de overige Charmeuse leden tijdens zijn jubileumavond.
Wim van Driel op de voorgrond wordt toegezongen door de overige Charmeuse leden tijdens zijn jubileumavond. (Foto: )

Wim van Driel speelt 50 jaar accordeon bij Charmeuse

Accordeonvereniging Charmeuse in Geldermalsen bestaat 72 jaar en ze zouden best nog wat leden kunnen gebruiken. Wim van Driel werd deze week in het zonnetje gezet. De 63 jarige Wim speelt 50 jaar bij Charmeuse. Voorzitter Betty van Maaswaal heeft dat niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Door Cees Hoogteyling

Geldermalsen - De vereniging is niet groot, maar als er iets te vieren valt weten de leden daar goed mee om te gaan. Wim van Driel was het feestvarken. Gebak en een borreltje, waarbij de waarderende woorden niet ontbraken. Als jongentje van 13 werd Wim door zijn vader, die toen conciërge was aan het KWC in Culemborg, aangemoedigd om accordeon te leren spelen.

Wim: "Nadat ik het accordeon spelen onder de knie had mocht ik van mijn lerares Tonny van Glabbeek, meespelen in het jeugdorkest. Zij is nu nog onze dirigent. We hadden toen drie muziekgroepen, nu moeten we er alles aan doen om overeind te blijven." Terwijl voorzitter Betty aanschuift vertellen ze over hun wensen. Alle leden zouden blij zijn als er jeugd zou aanschuiven. Al een aantal malen hebben ze meegemaakt dat de jeugd op het moment dat ze de accordeon kunnen bespelen, dan zijn ze een jaar of zestien, dan wat anders gaan doen. Terwijl waar accordeonmuziek ten gehore wordt gebracht, de feeststemming veelal stijgt.

Betty: "Het kenmerk van onze vereniging is dat we popmuziek en klassieke muziek spelen. Door omstandigheden is de vereniging vorig jaar een lid verloren, dat heeft tot op heden haar sporen achter gelaten.

Voorzitter Betty: "Wij zouden heel graag een bas-accordeon of een 4epartij verwelkomen. Dat maakt ons dan weer compleet."

Wim vertelt met veel plezier en kijkt daar ook op terug, over de concerten die werden gegeven op de Henry Dunant boot van het Rode Kruis. Wim: 'De boot was dan aangemeerd in de haven van Tiel. Het plezier wat de mensen op de boot hadden, dat was geweldig.

Muziek maken houd je jong en geeft onderlinge vriendschap. De club die we hier hebben is meer dan een vereniging. Het geeft een stukje familiegevoel. Ze hebben onderling ook veel voor elkaar over."

Oefenavond

De leden van de Accordeonvereniging Charmeuse oefenen iedere woensdagavond van 20.00 uur tot 21.45 uur in het SWO-gebouw (Stichting Welzijn Ouderen) onder leiding van Tonny Glabbeek.

U kunt gewoon eens binnen lopen om de sfeer te proeven.

U kunt ook een mailtje sturen: info@accordeonvereniging.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden