Plekken van plezier in en bij het Stroomhuis

Foto:

Stroomhuis brengt een expositie rondom het thema van Open Monumentendag: Plekken van Plezier. Stroomhuis Neerijnen viert deze dag met een muzikale opening van de expositie Zachte Kracht van Bouke Feleus en Meau Verweijen.

Neerijnen - Twee kunstenaars uit deze regio dragen bij aan het thema en maken een bezoek aan het Stroomhuis de moeite waard. Kom dus zaterdagmiddag 14 september naar de drieslag: kasteel Waardenburg, de kasteeltuin met zijn pompoenenmarkt en het Stroomhuis.

Bouke Feleus componist, musicus en schilder wonend in Zoelen zal in de middag enkele malen gitaar spelen.

Expositie

Meau Verweij beeldend kunstenaar wonend in Geldermalsen toont beschilderde textiele omhulsels, zowel tenten, binnen en buiten, als bruidskleding. Hij verwoordt zijn bijdrage aldus: "Het Stroomhuis, een transformatie-plaats. Tekeningen, die de ruimte ingaan, waar je voorzichtig in kunt. Schilderijen, die gewaden/jurken zijn geweest en die op hun beurt het Stroomhuis een speels, monumentaal accent geven."

Toegang is zoals altijd gratis, de expositie is dagelijks te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van de maandagen.

De expositie blijft tot en met 6 oktober met een onderbreking op 28 en 29 september vanwege de overzichtsexpositie bij de open atlier rout van WaardArt.

Meer berichten