Ontdek oude geheimen van Betuws erfgoed

Geldermalsen - Op 14 en 15 september openen zo'n 5.000 monumenten in Nederland hun deuren. Het is dan weer Open Monumentendag. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. In de gemeente West Betuwe doen er allerlei monumenten mee. Er zijn tal van activiteiten.

Afwisselend aanbod

Ga op stap en bezoek eeuwenoude kerken of molens in onder andere Geldermalsen, Deil en Ophemert. Duik in de historie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in het Fort bij Asperen. Of ontdek de geheimen van de Boutesteijnse Sluis in Rumpt, kasteel Waardenburg of Landgoed Noordenhoek in Deil. Kortom: een afwisselend aanbod voor jong en oud. Bovendien is het helemaal gratis.

Alle locaties en activiteiten in de gemeente West Betuwe zijn inmiddels bekend. Deze informatie staat in een speciale folder. Het is mogelijk om een exemplaar op te halen bij de deelnemende monumenten en de dorpshuizen. Ook liggen er exemplaren in het gemeentehuis in Geldermalsen.

Duizenden monumenten

Elk jaar in het tweede weekend van september zijn duizenden monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk. Met jaarlijks een miljoen bezoekers is het één van de grootste culturele evenementen. Het brengt op grote schaal mensen in contact met het monumentale erfgoed.

Meer info op openmonumentendag.nl.

Meer berichten