Wethouder Jacoline Hartman voelde zich als een vis in het water bij de fietscrossvereniging Geldermalsen.
Wethouder Jacoline Hartman voelde zich als een vis in het water bij de fietscrossvereniging Geldermalsen. (Foto: )

Wethouder Hartman huldigt twee Nederlands fietscrosskampioenen

Vorige week werden bij de Fietscrossvereniging Geldermalsen de 2 jeugdige Nederlands fietscrosskampioenen door wethouder sportzaken Jacoline Hartman, gehuldigd. Voor de kampioenen Dylano van Doesburg (9) en Jayden Prins (12) een grote verrassing dat de wethouder speciaal was gekomen.

Cees Hoogteyling

Geldermalsen – De betrekkelijk kleine fietscrossvereniging van zo'n 100 leden heeft veel talenten. Voorzitter Petrie de Wit: "Resultaten boeken is altijd fijn als vereniging. We zijn trots op het succes van ons lid BMX'ster Judy Baauw uit Zoelmond, zij heeft zich geplaatst in de wereldtop." Wethouder Hartman liet zich volledig informeren over het wel en wee van de vereniging. Om de sfeer te proeven ging ze naar de startplaats van de crossbaan. De jeugd demonstreerde. Wethouder: "Dit is geweldig om de sport zo van dichtbij even mee te mogen maken. Ik heb veel ontzag voor de ouders die zoveel tijd, energie en niet in de laatste plaats zoveel geld steken in de sport van hun kinderen." Het is niet alleen een fietsje kopen. De wedstrijden die door het hele land worden gehouden, naast het twee keer in de week trainen.

Trainen

De vereniging beschikt over vijf trainers. Een van de trainers Mark van Doesburg: "Twee van mijn kinderen beoefenen de sport en de derde komt eraan. Naast het gewone werk is het wel veel. Twee avonden jeugd trainen en op de zaterdagen en zondagen veel wedstrijden. Maar het is zo'n dankbaar werk om met de jeugd dit te mogen doen. Ik weet dat ik spreek ook namens de andere trainers. Resultaten behalen is natuurlijk altijd fijn, maar het is zeker niet onze hoofdzaak. We trainen ook kinderen die niet meedoen aan wedstrijden." Wethouder vertelt ons onder de indruk te zijn van de sfeer die er heerst in de kantine. Hele families zijn bezig met de sport. Het is de eerste keer dat ze kennis maakt met de sport, maar het zal zeker niet de laatste keer zijn.

De kampioenen

De kampioenen waren zeer vereerd met het bezoek van de wethouder. Dylano: "Ze vroeg ons om een rondje te rijden. Dit had ik niet verwacht en ze bracht naast de bloemen ook nog een cadeaubon voor ons mee. Ze mag voor ons vaker komen."

Jayden Prins: "Beiden gaan we voor het Europeeskampioenschap met als hoogste doel de Olympische spelen. Wij houden Judy Baauw als voorbeeld."

Kinderen die ook willen crossen en de juiste fietsmanieren leren. Info: www.fcvgeldermalsen.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden