Het krakelingendorp in Heukelum was voor de vierde keer op rij weer fantastisch.
Het krakelingendorp in Heukelum was voor de vierde keer op rij weer fantastisch. (Foto: )

Nieuwe nederzetting in Heukelum

Het krakelingendorp in Heukelum was voor de vierde keer op rij weer fantastisch. De kinderen bouwden nederzettingen net buiten de nieuwe stadswal en genoten van spelletje en diverse middeleeuwse ambachten. Het was drie dagen volop feest meer een fijne sfeer.

Heukelum - De kracht achter dit krakelingendorp is het saamhorigheidsgevoel in Heukelum. Vele vrijwilligers komen op de been om 3 dagen onvergetelijk te maken voor de kinderen.

Sommigen al vier jaar op rij, anderen terwijl er geen eigen kinderen meer meedoen en een vaste groep mensen die een jaar lang om de tafel gaat om het evenement tot op ieder detail voor te bereiden.

Hulp

In de pers verschijnen soms berichten dat de timmerdopen verdwijnen vanwege het tekort aan vrijwilligers, in Heukelum gelukkig niet. Groepsleiders, EHBO, fruitsnijers, limonade vullers, opbouwers, afbrekers, maar ook sponsors van matrialen, budgetten en hulp van de gemeente.

Jubileum

Een grote dankbetuiging aan hen en op naar volgend jaar, een jubileum editie: Krakelingendorp Heukelum 5 jaar. Dat zal een grandioos feest worden. De organisatie gaat nu al los.

Meer berichten