Op het terras van restaurant Lust in Geldermalsen is voorzitter Klaas Versteegh (l) in gesprek met Willem Bloemen over congres VCG.
Op het terras van restaurant Lust in Geldermalsen is voorzitter Klaas Versteegh (l) in gesprek met Willem Bloemen over congres VCG. (Foto: )

Wethouder van Bezooijen opent congres Vitaal Centrum

Platform Vitaal Centrum Geldermalsen is een initiatief van een aantal inwoners uit Geldermalsen. Zij wil graag een vitaal centrum met florerende winkels, aangenaam verblijfsklimaat en aansprekende evenementen. Donderdag 19 september wordt een congres georganiseerd om hierover van gedachten te wisselen. Wethouder Govert van Bezooijen zal deze avond officieel openen.

Cees Hoogteyling

Geldermalsen - Platform Vitaal Centrum Geldermalsen brainstormt al een tijdje over een vitaal centrum, de inrichting daarvan met florerende winkels, over de leegstand en of er meer behoefte is aan woonruimte in het centrum, ook boven de winkelpanden. Wat moet er gedaan worden aan de leegstand.? Of laten we dat zo, lelijkheid went ook. Daarbij wordt ook gekeken naar passende evenementen. De stichting die onlangs is opgericht, treedt nu als Platvorm Vitaal Centrum Geldermalsen naar buiten om een dialoog aan te gaan met belangstellenden. Voor VCG is dat iedereen die belang heeft bij een gezond dorpscentrum, bewoners, ondernemers en overheid.

Moeten leegstaande winkels een andere bestemming krijgen? Moet VCG dan meer initiatieven gaan ontwikkelen en ondersteunen om Geldermalsen regionaal aantrekkelijker te maken? Bestuurslid Willem Bloemen: "Veel vragen die op antwoord wachten en waar niet zomaar een oplossing voor is. We willen graag in gezamenlijkheid zoeken naar de te varen koers. Zij die ideeën hebben voor een bestendige toekomst van het dorp, daar zou ik tegen zeggen kom op."

Congres

Sprekers hebben zich bereid verklaard om op 19 september mee te werken. Allereerst gespreksleider Nienke van Gerwen, senior adviseur retail- en centrummanagement met veel ervaring op dit terrein in andere gemeenten. Ruud Dubbeld, als landschapsarchitect verantwoordelijk voor de herinrichting van de Geldersestraat, zal toelichten wat openbare ruimte doet met de ontwikkeling van een dorp. Niek Mares, vastgoedadviseur uit Bergeijk, heeft in zijn woonplaats een belangrijke bijdrage geleverd aan het bestrijden van leegstand en het bevorderen van de leefbaarheid. Na de presentaties wordt met elkaar gediscussieerd. Aanvang om 19.30 uur in Danscentrum Wildschut aan de Herman Kuijkstraat 36. Naast een financiële bijdrage van de initiatiefnemers zijn het ook gemeente West Betuwe, Trium Notarissen en Rabobank West Betuwe die dit congres mogelijk maken. Toegang gratis, wel even aanmelden via: platform@vitaalcentrumgeldermalsen.nl

Meer berichten