Markt in Geldermalsen omgebouwd tot een groot strand met terrassen en alles om de vele bezoekers een fijne dag te bezorgen.
Markt in Geldermalsen omgebouwd tot een groot strand met terrassen en alles om de vele bezoekers een fijne dag te bezorgen. (Foto: )

'Geldermalsen on the beach' groot feest

Zaterdag 7 september wordt in het hart van Geldermalsen, op de Markt, voor de elfde keer het niet meer weg te denken beachvolleybaltoernooi gehouden. Twintig teams, het maximale aantal wat kan deelnemen is ingeschreven.

Door Cees Hoogteyling

Geldermalsen - Volleybalvereniging GO'97 is ontstaan uit het samengaan van de toenmalige verenigingen Gelvos uit Geldermalsen en ONA uit Buren. De nieuwe vereniging GO'97 biedt aan liefhebbers die volleybal willen spelen alle kansen. Jeugd en ouderen, dames en heren, ze spelen in wedstrijdverband of recreatief. Op vrijdagavond is daarvoor de sporthal De Randhorst in Geldermalsen en de sportzaal van De Prinsenhof in Buren in gebruik.

GO'97 organiseert ieder jaar diverse activiteiten die zijn gericht op het 'met plezier kennismaken met volleybal en verantwoord laten bewegen met elkaar'. Hiermee hoopt men nieuwe leden te werven.

Beachvolleybal

Het jaarlijkse beachvolleybal is een groot succes geworden en voor zowel de volleybal liefhebbers als de inwoners van Geldermalsen en omstreken niet meer weg te denken. We zijn in gesprek met Martine Gomez en Dick ter Horst, twee van de vijf mensen die deel uitmaken van de werkgroep Beachvolleybal. Ze vertellen dat de werkgroep een hecht team is. Met de organisatie van deze 'Geldermalsen on the beach' komt best veel kijken. Niet alleen organisatorisch is er veel werk aan de winkel, ook financieel komt er het nodige bij kijken.

De Markt wordt zaterdag 7 september volgereden met zand, wat aan het einde van de dag weer moet worden opgeruimd. Martine: "We kunnen op de beschikbare ruimte drie speelvelden inrichten. Als het mooi weer is en het zonnetje schijnt, wanen de deelnemers en vele bezoekers zich echt aan het Scheveningse strand. De terrassen van aangrenzende horecabedrijven spelen er helemaal op in." Dick ter Horst vertelt over het grote draagvlak wat er is onder de ondernemers van het dorp en zeker niet te vergeten de inwoners. "Door hun bijdrage is een dergelijk evenement te organiseren. Iedereen draagt ons een warm hart toe. Voor veel inwoners is het een soort reünie. Ze drinken of eten wat op de vele terrassen en kletsen helemaal bij. Het is naast de promotie van onze vereniging een dag waarin wij het fijn vinden de gastvrijheid van ons mooie dorp mee uit te dragen."

Om de kosten te dekken wordt er een grote verloting gehouden. Beachvolleybal staat de laatste jaren volop in de belangstelling, zeker nu het ook een Olympische sport is geworden. De jeugd bijt om 09.00 uur de spits af. Om 11.00 uur komen de senioren aanbod. Voorafgaande daaraan is om 10.45 uur de gezamenlijke warming up.

Natuurlijk is de toegang gratis. Het wordt die dag nog gezelliger winkelen in fraai ingerichte Geldermalsen.

Die zaterdag geen 'Fruitdorp aan de Linge' maar 'Geldermalsen on the beach'. U maakt er toch ook een gezellige na-vakantiedag van?

Meer berichten