Oma Ria Bouwman omringd door haar achterkleinkinderen. Ze heeft negen kinderen, 17 kleinkinderen en 26 achterkleinkinderen.
Oma Ria Bouwman omringd door haar achterkleinkinderen. Ze heeft negen kinderen, 17 kleinkinderen en 26 achterkleinkinderen. (Foto: )

Als waardering Domtoren in Goud voor Ria Bouwman

De 95steverjaardag van Ria Bouwman uit Utrecht kreeg een extra feesttintje toen zij verrast werd met het bezoek van de Utrechtse locoburgemeester, Victor Evenhardt. Hij kwam de Gouden Domtoren opspelden, dit als dank namens de gemeente Utrecht. Ria verzorgt al 50 jaar de perkjes in haar buurt.

Cees Hoogteyling

Enspijk – Omdat de meeste van haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen in het Rivierengebied wonen, viert zij haar verjaardag de laatste jaren in Rumpt bij haar dochter. Haar 95steverjaardag werd gevierd bij het Boerengoed. Ria heeft zich al 50 jaar ingezet voor een schonere buurt. Ze woont in Overvecht aan een plantsoen. Dagelijks houdt ze de bloemperken bij en neemt het zwerfvuil mee naar huis. Ria: "Ik ben wel vereerd met deze onderscheiding. Ik heb het hier nooit voor gedaan. Toen de kinderen klein waren heb ik ze geleerd, de rommel niet zo weg te gooien. Ze hielpen toen mee het park schoon te houden. Ook na het overlijden van mijn man ben ik doorgegaan. Ik voel me als een koningin, als ik buiten kom sta ik in mijn park." Ze vertelt altijd een voorbeeld te hebben willen geven. Ze spreekt de personen op hun gedrag aan, als zij ziet dat ze vuil achterlaten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden