Annemarijne Mohlman Wereldkampioen!
Annemarijne Mohlman Wereldkampioen! (Foto: Sandra Smith)

Twee wereldkampioenen voor de Weirijders

Van dinsdag 23 juni tot en met zaterdag 27 juni werden de Wereldkampioenschappen BMX in Zolder (België) verreden.

Tiel - Het WK BMX is voor vele DE wedstrijd van het seizoen. Doordat de wedstrijd dit jaar in ons buurland werd gereden waren de leden van TFCC de Weirijders afgelopen jaar extra gebrand om zich te plaatsen bij de beste 16 rijders van Nederland. 27 keer stond verscheen er een Weirijder aan het start hek van de moto’s. Er werden maar liefst 8 Finale plaatsen bezet, waarvan 4 podium plaatsen.                

De cruisers trapten zoals gebruikelijk af. En dit was niet zonder succes voor de Weirijders.

Bij de cruisers 12 jaar en jonger verscheen Jordy Simon aan de start. Hij reed een sterke finale en wist als 4e te finishen!

Stephan Wellner reed zich bij de cruisers 25-29 jaar naar een fantastische 6e plek.

Dorus Brink ( cruisers 40-44 jaar) wist deze maand al de Nationale en de Europese titel te pakken. Hij was er op gebrand om dit jaar de Wereld titel te pakken. En dat is hem gelukt!

Bij de Cruiser Women 17-29 jaar gingen twee Weirijd(st)ers de strijd met elkaar aan. Soraya van Hees had een goede start en reed een sterke finale. En wist zich naar het brons te trappen.

Annemarijne Möhlman liet zien dat zij met fantastische bochtenwerk en techniek veel snelheid kon maken. Het was een spannende finale waarbij Annemarijne als 1e wist te finishen en ook zij mag zich Wereldkampioen van 2019 noemen!

Op woensdag kwamen de jongste Weirijders in actie. Jill Vogelpoel timmert het laatste jaar behoorlijk aan de weg. Soms zit het even tegen door een valpartij. Op dit WK reed ze ijzersterk en wist zich te plaatsen voor de finale. Waar de een fantastische 5e plaats behaalde.

Donderdag was het wederom de beurt aan Soraya van Hees en Annemarijne Möhlman.

Soraya en Annemarijne gingen net als dinsdag de strijd met elkaar aan alleen dit keer bij de Women 25+. Helaas eindigde Soraya de rit met een valpartij en werd hierdoor 8e. Annemarijne reed wederom een sterke race. Tot aan de finish trapte ze hard door. Ze kwam net iets te kort voor het Goud. Maar was zichtbaar blij met het zilver op het WK!

Ruby Huisman komt uit bij de Elite Dames. Zij kwam eind mei nog hard ten val tijdens de wereldbeker BMX in Frankrijk. Zij reed een sterke wedstrijd. Ruby werd in de halve finale net 5e en plaatste zich niet voor de finale.

Meer berichten