Wethouder Rutger van Stappershoef, Fabio Jakobsen, loco-burgemeester Ton van Maanen en wethouder Ed Goossens.
Wethouder Rutger van Stappershoef, Fabio Jakobsen, loco-burgemeester Ton van Maanen en wethouder Ed Goossens. (Foto: )

Felicitaties voor wielrenner Fabio Jakobsen

Onlangs was Fabio Jakobsen nog op hoogtestage in het Italiaanse Livigno. Donderdag 25 juli bezocht de kersverse Nederlands kampioen wielrennen de gemeente West Betuwe.

Heukelum - Het college feliciteerde de inwoner uit Heukelum met zijn topprestatie. Ze spraken uitvoerig over de sport en zijn toekomst als professioneel wielrenner. Ook ontving hij een presentje in de vorm van een bloemetje en een speciaal ontworpen glazen appel.

Het college was erg te spreken over zijn resultaat: "Een bijzondere prestatie, we zijn erg trots op je. Je bent een voorbeeld voor velen in onze samenleving. Niet alleen in de gemeente, maar in heel Nederland."

De pas 22-jarige wielrenner heeft al veel bereikt. Hij begon op jonge leeftijd met fietsen. Zijn eerste 'wedstrijd' was de Dikke Banden Race in Rhenoy. Daar is het voor hem allemaal begonnen. Sinds twee jaar rijdt hij bij het Belgische Quick-Step Cycling Team. Dit jaar start hij in de Vuelta a España. Fabio Jakobsen: "De Ronde van Spanje wordt mijn eerste grote ronde. Ik hoop dat ik het drie weken vol kan houden. Als het meezit start ik volgend jaar graag in de Tour de France. Dat is het hoogste niveau in onze sport. Het is nog even afwachten, maar tot die tijd blijf ik hard doortrainen op de dijken in West Betuwe."

Meer berichten