Op het programma staan uiteraard rondritten met de doelgroep, namelijk verstandelijk en meervoudig gehandicapten. Zij mogen naast én achter de oldtimerchauffeurs van de TAC plaatsnemen voor een onvergetelijk tochtje. Foto: Rob Zantinge
Op het programma staan uiteraard rondritten met de doelgroep, namelijk verstandelijk en meervoudig gehandicapten. Zij mogen naast én achter de oldtimerchauffeurs van de TAC plaatsnemen voor een onvergetelijk tochtje. Foto: Rob Zantinge

Nieuw festijn: Samen doen voor Anders

TIEL - Het Autosloperijmuseum van Wim Reuvers aan de Latensteinse Middenweg 4 is op zaterdag 27 juli het bruisende middelpunt van een bijzondere dag. De Stichting Anders en de Tielse Automobielclub (TAC) sloegen de handen ineen en zetten een nieuw evenement op touw. De gehele opbrengst van deze dag, die voor iedereen toegankelijk is, gaat naar Stichting Anders. Met de opbrengst kan voor de doelgroep wat vaker iets leuks worden gedaan.

Op het programma van 'Samen doen voor Anders', dat zeer gevarieerd is, staan uiteraard rondritten met de doelgroep: verstandelijk en meervoudig gehandicapten. Zij mogen naast én achter de oldtimerchauffeurs van de TAC plaatsnemen voor een onvergetelijk tochtje. Deze rondritten beginnen om 11.30 uur, maar de feestelijke dag zelf start al om 9.00 uur.

Er is een heuse rommelmarkt, een nostalgisch draaiorgel zorgt voor de muzikale omlijsting en er zijn diverse kermisattracties. Bovendien zijn hapjes en drankjes voor nostalgische prijzen verkrijgbaar. Kortom; veel voor weinig.

Mobiele kinderboerderij

Roels Beestenboel uit Ingen is met zijn mobiele kinderboerderij van de partij. Zijn zeer aaibare boerderijdieren in allerlei formaten zijn leuk voor (heel) jong én oud. Daarnaast is er volop muziek, inclusief live-optredens.

Verder staat er een stand met broodjes hamburger, frikandellen en worst. Daarnaast kan worden gesmuld van oliebollen en suikerspinnen. En... de ijskraam van Wilco is er ook. Dankzij de medewerking van Go-Tan uit Kesteren is ook het nuttigen van een complete maaltijd mogelijk. Het advies van de organisatie is dan ook: kom gerust met een lege maag naar Tiel.

Compleet nieuwe aanpak

TAC-voorzitter Winfred de Gooijer vertelt hoe het idee voor 'Samen doen voor Anders' ontstond. 'Al diverse jaren wordt voor deze groep mensen een rit met oldtimers georganiseerd', aldus De Gooijer. 'Maar er waren al een tijd plannen om het eens ánders aan te pakken. Met Marloes Lemmers en Albert van der Linden van de Stichting Anders raakte ik in gesprek over een compleet nieuwe aanpak. Al vlot kwam ook Wim Reuvers in beeld, want zijn pand gebruikt de TAC regelmatig als clublocatie. Vervolgens zijn we regelmatig bij elkaar gekomen en hebben we hardop gedacht', aldus De Gooijer. 'Alle mensen die zich voor het evenement inzetten werken de hele dag als vrijwilliger om het goede doel te steunen. We hopen dan ook veel bezoekers te mogen ontvangen op de Latensteinse Middenweg 4.'

Meer info: Winfred de Gooijer, 0344 603527; tac2009@live.nl

Meer berichten