In de rozentuin van Neerijnen heeft tot 1968 een bouwwerkje gestaan. De fundamenten hiervan zijn nog zichtbaar.
In de rozentuin van Neerijnen heeft tot 1968 een bouwwerkje gestaan. De fundamenten hiervan zijn nog zichtbaar. (Foto: GL&K)

Oude foto's bouwwerkje rozentuin gezocht

In de rozentuin van Neerijnen heeft tot 1968 een bouwwerkje gestaan. De fundamenten hiervan zijn nog zichtbaar, maar het is niet bekend hoe dit bouwwerkje er precies uit heeft gezien. Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) is nu op zoek naar oude foto’s en informatie.

Neerijnen - Het is heel waarschijnlijk dat er foto’s van de rozentuin in fotoboeken geplakt zitten van de jaren ’50 en ’60 of nog eerder. Daarnaast hoopt GLK dat er mensen zich melden die nog weten wat er gestaan heeft.
De oude foto’s en verhalen zijn nodig om een beeld te kunnen vormen van de historische situatie. Mogelijk wordt op termijn het bouwwerkje op een of andere wijze teruggebracht of verbeeld, net zoals de rozentuin die zes jaar geleden in oude luister is hersteld.

Graag ontvangt GLK gescande foto’s per mail. Ophalen van foto’s is eventueel ook mogelijk. Uiteraard wordt zeer zorgvuldig omgegaan met het materiaal en de privacy van eventuele afgebeelde personen. Na bestudering gaan de foto’s desgewenst weer terug naar de eigenaar.

Voor meer informatie, tips en/of het sturen van foto’s kunt u contact opnemen met Gerrit Pleijter, g.pleijter@glk.nl.

Meer berichten