Op vrijdag 12 juli 2019 was de overdracht van het prachtige gebouw.
Op vrijdag 12 juli 2019 was de overdracht van het prachtige gebouw. (Foto: Betuwefotograaf.nl / Marinus de Keijzer))

Een cadeau voor Heukelum

Een prachtige gymzaal, ruimte voor de bibliotheek en plaats voor zowel de openbare als de christelijke basisschool van Heukelum: dat is de Brede School Heukelum.

Heukelum - Op vrijdag 12 juli 2019 was de overdracht van het prachtige gebouw. Wethouder van Bezooijen ontving de sleutels van aannemersbedrijf Van Leeuwen en overhandigde deze op zijn beurt aan de directeuren van de scholen. Precies drie jaar geleden is het project begonnen met een haalbaarheidsonderzoek. Dat de brede school er nu al staat is een prestatie van formaat, van alle samenwerkende partijen.
OBS De Rietput en CBS De Wegwijzer staan in de startblokken om te verhuizen op 20 en 22 juli, zodat ze ingericht zijn als de kinderen na de zomervakantie terugkomen op maandag 2 september. Deze week gaan de kinderen al wel een kijkje nemen in de lege school.
Voor Ben Kennedie, clusterdirecteur van O2A5, is dit het derde en laatste bouwproject binnen de voormalige gemeente Lingewaal. Hij is vooral zeer enthousiast over de gymzaal, die geluidsdempende muren heeft. "Gymles geven wordt hier een feest."
In het nieuwe schooljaar zal de brede school voor de kinderen en ouders feestelijk geopend worden en volgt er ook een officiële opening. Een moment voor een open huis moet nog gepland worden.

Meer berichten