Meta Kon - Plomp overhandigt de naar haar man vernoemde bokaal aan Barry de Koster
Meta Kon - Plomp overhandigt de naar haar man vernoemde bokaal aan Barry de Koster (Foto: )

Jaarlijks viswedstrijd om de Gerard Kon bokaal

Hengelaarsvereniging Asperen organiseert jaarlijks een aantal wedstrijden waar gevist wordt om prijzen. Tijdens één van die wedstrijden wordt er gevist om de Gerard Kon bokaal. Barry de Koster wist dit jaar de bokaal te winnen.

Asperen - Het is het 2e jaar dat er om deze Gerard Kon bokaal wordt gevist. Dat gebeurde in een deel van de Linge nabij de molen in Asperen, Dit omdat Gerard daar molenaar van was. Gerard Kon was zelf een verwoed visser en van jongs af al lid van de visvereniging. Voor zijn vele verdiensten bij de visclub was hij jaren lang erelid. Naast dat hij altijd deelnam aan de wedstrijden was mee organiseren vooraf voor hem ook niet vreemd.

Winnaars

Barry de Koster wist 4900 gram vis uit de Linge te halen, Bennie Schaap werd tweede met 3720 gram vis en Jurgen de Koster werd met 500 gram minder derde. Natuurlijk moet vis zwemmen en na afloop mocht de gevangen vis weer vrij de Linge in.

Viswater

De hengelaars hebben de gelegenheid te vissen in eigen water zoals; De Wiel, de Kasteelvijver en Vliet Perendreef. In de laatste twee kan ook op karpers gevist worden. Voor info: www.hvasperen.nl

Meer berichten