Jasmijn uit Geldermalsen (11) loopt vierdaagse

Jasmijn Koole uit Geldermalsen is met 11 jaar één van de jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang wandelt Jasmijn elke dag 30 kilometer samen met leeftijdsgenoten in het #Vteam. Het team bestaat dit jaar uit 75 kinderen die allemaal de Vierdaagse voor het eerst lopen.

Geldermalsen - Kinderen mogen meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse als ze 12 jaar zijn of in dit jaar 12 jaar worden. De kinderen van het #Vteam zetten zich actief in voor vriendschap, vrede en vrijheid. Ze zijn dit jaar met 75 kinderen sterk, omdat dit jaar de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland begint. Jasmijn wandelt, net als veel andere kinderen van het #Vteam ook met een speciale missie, namelijk Iedereen laten weten wat dyscalculie is

Jasmijn vertelt: "Mijn vader, mijn opa en mijn moeder hebben het ook gelopen. Ik wilde het ook eens een keer mee lopen. Mijn moeder heeft het Vteam gevonden via het internet. Ik vond het leuk omdat ik dan met andere kinderen mee loop. Het is er super gezellig omdat iedereen vrolijk is. En iedereen mag meedoen en niemand loopt alleen. We doen ook samen oefenen voor de vierdaagse en ook andere leuke activiteiten. Zoals s'avonds bevers zoeken in een natuur gebied bij Millingen aan de Rijn en het Vkamp in Harskamp."

Mijn speciale missie is dyscalculie. Veel mensen weten wel wat dyslexie is. En voor de mensen die niet weten wat dat is. Dat is dat je letters door elkaar haalt. En dat heb ik ook, maar dan met cijfers.

Kindercorrespondent Tako Rietveld is de teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorg ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. "De jeugd maakt het verschil. Deze kinderen hebben letterlijk en figuurlijk meer in hun mars dan de meeste volwassenen denken. Ook Jasmijn laat dat zien. Als we allemaal meer naar de jeugd luisteren, wordt de wereld een beetje mooier, beter en schoner."

Het #Vteam maakt elke dag reportage, vlogs en livestreams over de belevenissen tijdens het wandelen, maar ook over onderwerpen als vrede, vriendschap en vrijheid.

De belevenissen van Jasmijn en het #Vteam zijn vanaf zondag 14 juli te volgen via de website Vteam.tv en via de social media.

Voor dit evenement werkt De Kindercorrespondent samen met de Stichting Nijmeegse Vierdaagse, het Vfonds en Van der Valk Nijmegen-Lent.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden