De trotse winnares van de 16.000 euro, bij BankGiro Miljonairs, Miranda de Keijzer,  bij haar nieuwe auto. (Foto: Arno voor de Poorte)
De trotse winnares van de 16.000 euro, bij BankGiro Miljonairs, Miranda de Keijzer, bij haar nieuwe auto. (Foto: Arno voor de Poorte) (Foto: )

Winnares koopt meteen een auto

Miranda de Keijer (47) uit Beesd won bij de kennisquiz BankGiro Miljonairs van RTL 4 het lekkere bedrag van 16.000 euro "Ik heb er maar meteen een nieuwe auto van gekocht."

Door Arno voor de Poorte

Beesd - Miranda is sinds een jaar inwoonster van Beesd. Daarvoor heeft ze met haar gezin in Rhenoy gewoond. In het dagelijkse leven is ze een nuchtere financieel manager bij de PIR-groep. Niettemin was ze naar eigen zeggen 'zeer verrast' door het winnen van de zestien mille in de show met Robert ten Brink als presentator. "Ik heb er maar meteen een nieuwe auto van gekocht. Het is een Peugeot 108 Allure. Die stond toch al op mijn verlanglijstje, dus dit kwam mooi uit."

Miranda had een brief gekregen om zich aan te melden voor de spelshow. Normaal zou ik de brief niet eens openen, maar dit keer was haar jongste zoon haar voor. "Hij had de envelop al losgetrokken en erop aangedrongen dat ik me moest opgeven, omdat er slechts tachtig mensen de studio in mogen. Ik heb me opgegeven en tot mijn verbazing kreeg ik per mail een bevestiging dat ik mocht komen."

In die bevestiging stond dat ze haar drie hulplijnen moest opgeven. Ze had haar dochter daarvoor gepasseerd en haar daarom meegenomen om 'samen gewoon een leuke avond te hebben'.

Bij aankomst bleek alles perfect geregeld te zijn. Een welkomsthapje en -drankje, duidelijke uitleg en een korte test of alles technisch in orde was. "Daarna volgde de eerste ronde. Daarin kregen alle studiogasten tien vragen. De acht mensen die het beste scoorden, zijn de potentiële kandidaten en komen in de arena voor de vliegensvlugge vraag."

Die vraag ging over musicals en Miranda dacht bij het zien ervan: "Oh, die ken ik allemaal." Dat bleek ook zo te zijn, want ze had alles goed en was de snelste. Miranda mocht bij Robert aan de desk plaatsnemen. "Vanaf dat moment vond ik het reuze spannend. Ik kreeg de zenuwen en dacht 'Als ik maar niet voor schut sta'. Eenmaal over de grens van 500 euro werd ik rustig en fanatiek tegelijk. Toen wilde ik meer winnen."

Miranda gebruikte slechts één tactiek. Als Robert de vraag stelde dan had ze het antwoord al in haar hoofd voordat de antwoorden verschenen. Dat gaf haar houvast bij het maken van de keuze en het hield de hulplijnen in tact. "Voor de rest is het onmogelijk om je erop voor te bereiden. De vragen zijn veel te divers."

Het is een heel circus waar Miranda zich in begeven heeft. Ze heeft het als overdonderend ervaren, ondanks de continue begeleiding. De productieleiding zorgt ervoor dat de kandidaten van alle gemakken voorzien zijn. "Van te voren is er een man namens de BankGiro Loterij die een serieus gesprek met me gevoerd heeft. Hij wees me op de reële kans dat ik die avond een miljoen zou kunnen winnen. Daar raakte ik best een beetje gespannen van." De telefonische nazorg heeft haar weer de werkelijkheid in getrokken. "Dat vond ik fijn. Ik heb enorm veel leuke reacties gehad. Ik voel me bijna een BN'er."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden