Foto:

Kinderen enthousiast over Slootjesdag in Meteren

Wat leeft er allemaal in de sloot? Op zaterdag 15 juni hebben diverse kinderen meegedaan aan de Slootjesdag in Meteren. Onder leiding van gidsen van natuurorganisatie IVN konden ze zelf ontdekken wat er in de sloten leeft.

Meteren - Met een schepnetje gingen de kinderen enthousiast aan de slag bij de sloot op het natuurterrein aan de Blankertseweg in Meteren. Alle gevangen waterdiertjes werden verzameld in een aquarium om ze goed te kunnen bekijken. Het krioelde er van de poelslakken in allerlei maten, kleine stekelbaarsjes en larven van waterjuffers en libellen. Aan de hand van kaarten met afbeeldingen konden de kinderen zelf opzoeken welke diertjes ze hadden gevangen. Daarna hebben ze de beestjes weer teruggezet in de sloot. Nieuwe ervaringen en informatiemateriaal over het waterleven rijker gingen de kinderen weer naar huis.

Volgend jaar weer

IVN West-Betuwe heeft de Slootjesdag in Meteren georganiseerd in het kader van de landelijke Slootjesdagen. Deze activiteit organiseert de landelijke organisatie van IVN natuureducatie jaarlijks. In deze regio was het nu voor het eerst. Gezien het enthousiasme van de kinderen komt er hier volgend jaar zeker weer een Slootjesdag.

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie

Over IVN

IVN West-Betuwe is een afdeling van IVN Natuureducatie, een non-profit organisatie die zich inzet voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door jong en oud te laten ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. De 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen van IVN organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema's: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert.

Foto

De foto is rechtenvrij te gebruiken en is gemaakt door IVN. Tekstsuggestie: Kinderen ontdekken allerlei diertjes in de sloot

Meer informatie

Voor meer informatie over de slootjesdag in Meteren kun je terecht bij Bert Vos, natuurgids bij IVN West-Betuwe, 06 19 71 72 55.

Meer berichten