Stan viert te midden van zijn vrienden het examenfeest. Alle geslaagden worden zaterdag in het dorpshuis De Krakeling uitgenodigd voor het dorpsfeest. Om 21.00 uur  is de aftrap en om 01.00 einde.
Stan viert te midden van zijn vrienden het examenfeest. Alle geslaagden worden zaterdag in het dorpshuis De Krakeling uitgenodigd voor het dorpsfeest. Om 21.00 uur is de aftrap en om 01.00 einde. (Foto: )

In één keer geslaagd, hoera de vlag kan uit

Eindelijk was het zover, vorige week werd bekend wie er geslaagd waren. In menig huis werd het bericht in spanning afgewacht. Na het eerste gejuich werd de vlag op veel plaatsen uitgestoken en om ieder te laten zien dat zoon of dochter was geslaagd werd de vlag voorzien van de schooltas. Velen hebben voor ze op vakantie gaan eerst nog een feestje.

Door Cees Hoogteyling

West Betuwe - In Hellouw zien we dat er die avond in de Tinnengieterstraat een feestje wordt gehouden 'n groepje vrienden uit Leerdam zijn op de fiets onderweg er naartoe. Onder hen is de geslaagde tweeling Marit en Britt de Heer uit Leerdam. Marit: "We hebben nog alle tijd, want ons feestje begint pas om elf uur. We zien wel hoe laat het wordt." In De Morgen zien we dat Mike Wijtmans (16) de versieringen al aan het afbreken is. Hij vertelt op de avond dat hij de uitslag hoorde direct het feest heeft gehouden. Hij ging op de fiets iedere dag naar Gorinchem. Hij vertelde na de vakantie verder te gaan studeren in Bouw & Infra. "Daarvoor moet ik drie dagen naar school in Hardinxveld. Nu heb ik vakantiewerk in de wegenbouw bij aannemersbedrijf Mouwrik in Waardenburg. Ik spaar voor een auto."

Bij Devin van Hees in Vuren is het hele huis versiert en hij neemt ons even mee naar het centrum. Devin: "Daar zijn nog 'n paar geslaagden. Dan kunnen we de klokken even gelijkzetten. Het is nog wel even leuk om met andere geslaagden na te praten, zoveel is er in het dorp niet te beleven." Het is direct een gezellige boel want ook Melissa van Doesburg en Kim Kouvelt stonden al te wachten. De dames hebben Mavo gehaald en alle drie gaan ze verder studeren. Devin gaat richting techniek, Kim doet eerst nog twee jaar Havo, terwijl Melissa een studie in Den Bosch gaat volgen voor gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Maar ze willen eerst wel op vakantie en vakantiegeld verdienen. Toch willen ze de feestjes in de komende maand niet missen, zo zeggen ze.

In Heukelum vallen we bij Stan Rooyen met de neus in de boter. We bellen aan en vragen aan vader Hans Rooyen: "Waar is het feestje?" Hij neemt ons mee naar binnen en door het huis en tuin naar de schuur en daar de zolder op. We vinden daar het geslaagde feestvarken Stan te midden van zijn vrienden. Een feestzaaltje op zich. Televisie, de clubvlag van voetbal Heukelum, posters speciale verlichting. Geen kroeg kan er tegenop. Geweldig feestje voor het behaalde diploma Basis Beroeps Metaaltechniek aan het Omnia College in Gorinchem.

Vader Hans: "Zo heb ik het wel onder controle wat er gebeurt," zegt hij lachend.

Meer berichten