Inwoners van de oude gemeente Lingewaal waren trots op de bloembakken die de hele zomer de straten opfleurde. De vele toeristen zien het als een groot gemis op hun foto's.
Inwoners van de oude gemeente Lingewaal waren trots op de bloembakken die de hele zomer de straten opfleurde. De vele toeristen zien het als een groot gemis op hun foto's. (Foto: )

Inwoners vragen zich af; 'zal dit nog terug komen'.

Al jaren werden alle kernen van de voormalige gemeente Lingewaal opgesierd door mooie bloembakken. Het sierde in het bijzonder de oude stadjes Asperen en Heukelum. Voor de toenmalige gemeente werden de bakken begin mei opgehangen en in oktober weer opgehaald.

Door Cees Hoogteyling

Asperen – Welke inwoners je in de stadjes Asperen of Heukelum ook spreekt, ze zijn vol onbegrip. Als dit de eerste zaken zijn die worden wegbezuinigd zal de toekomst er niet rooskleurig uit zien. Niemand weet er iets van, er is niet over gecommuniceerd met de inwoners. De buitendienst van de gemeente had er geen omkijken naar. De bakken werden geplaats en weggehaald door het desbetreffende bedrijf. Datzelfde bedrijf verzorgde de bakken. Bloemen kregen op tijd water en mocht er een plant zijn doodgegaan werd die vervangen. Voor een collectief bedrag waar je nog geen plant voor gekocht krijgt.

Wethouder Govert van Bezooijen: "Het overvalt mij ook. Ik heb steeds gedacht dat dit valt onder ongewijzigd beleid, zolang hier over geen ander besluit is genomen. Ik begrijp dat inwoners hierover teleurgesteld zijn."

De Inwoners zeggen: "Mensen houden van bloemen, de nieuwe gemeente kennelijk niet."

Meer berichten