Anita wint medaille met Annelies
Anita wint medaille met Annelies (Foto: Femke)

Trainster Anita van Olympia Herwijnen turnt naar goud

Eens per jaar is er tijdens het Pinksterweekend een Open Bredase Turn Kampioenschap in Breda. Afgelopen jaren namen de trainsters van Olympia Herwijnen hier deelnamen aan, vaak met succes.

Herwijnen - Afgelopen zaterdagavond startte Anita van Mourik in de categorie Senioren + E. Zelf had ze maar 3 keer geturnd om haar oefeningen te oefenen.

Ze startte bij balk, waar het vorig jaar mis ging. Dit keer bleef ze stabiel staan en haar elementen liepen vloeiend achter elkaar door. Dit resulteerde in een 11.45, 2de hoogste van haar niveau.

Daarna naar vloer, dit is haar beste onderdeel, zegt andere trainster Annelies de Groot die met haar mee was. Ze turnde alle elementen die ze graag wilde doen en met een 12.40 was ze verre weg de beste van de hele avond.

Sprong en brug verliepen ook erg goed, dit resulteerde in een spannende uitslag. Anita van Mourik pakt GOUD, volgend jaar gaat ze opnieuw deelnemen aan dit leuke evenement.

Van de turnvereniging kwamen diverse turnsters, ouders, familieleden kijken naar Anita. Wat een support, een knappe prestatie van Anita.

Meer berichten