Alexandra overhandigt de cheque aan Rien Schimmel van KiKa.
Alexandra overhandigt de cheque aan Rien Schimmel van KiKa. (Foto: Melanie van Asch)

Achtste Robert Mars Toernooi een editie om nooit te vergeten

De voorbereidingen waren probleemloos verlopen, de vele fantastische vrijwilligers stonden weer klaar en ook de vele betrokken sponsoren hadden het dit jaar wederom niet af laten weten. Daarbij waren de weergoden duidelijk op de hand van de organisatie zodat de spelers en de bezoekers de hele dag onder een stralende zon van sportief en feestelijk vermaak konden genieten.

Beesd - Tussen de finales en de prijsuitreiking was het eerst tijd om de opbrengst voor KiKa bekend te maken.

Dat KiKa deze actie, één van de 6000 jaarlijkse acties voor KiKa, erg serieus neemt blijkt wel uit het feit dat Rien Schimmel wederom naar Beesd was afgereisd.

Ook hij was verrast toen Alexandra, één van de jongste organisatoren, het bedrag van 22.500 euro bekend maakte.

Opening

Het was dit jaar gelukt een voorwoord te krijgen van niemand minder dan Claudia de Breij, die meteen van de gelegenheid gebruik maakte 4 kaartjes voor haar oudejaarsconference te doneren. Dit was de opmaat voor de jaarlijkse opkomstparade van de spelers met hun clubvlaggen.

Hierna was het de beurt aan de voorzitter van voetbalvereniging Beesd, Max Kroeze en de nieuwe wethouder, Jacoline Hartman, die duidelijk onder de indruk, een kort woord tot alle aanwezigen spraken alvorens het grote feest los kon barsten.

Feest

Een feest werd het een aanstekelijk optreden van de Party Beukers in de middagpauze. Dat zij weer aanwezig waren zorgde er voor dat ook op de minder drukke momenten het feest niet ophield.

Spelers, leiders en bezoekers hosten van links naar rechts en in polonaise over het veld. Wellicht hebben sommige teams daar wat kostbare energie verspeeld maar dat maakte het toernooi er niet minder spannend om.

Prijzen

De 34 teams in verschillende poules streden tot het eind om de prijzen die als volgt verdeeld werden:

Poule O9 - RKTVC

Poule O10 – FOCUS

Fairplay Cup 09/O10 – SV Buren O9

Poule O11 – Lekvogels

Poule O12 – GJS

Fairplay Cup O11/O12 – Unitas MO11

Op www.robertmarstoernooi.nl en de facebookpagina vindt u foto’s en reacties van deze dag.

Meer berichten