Foto:

Kinderen stemmen voor Kinderjury


Het was hard werken voor de kinderen die boeken lazen voor de kinderjury. Zeven weken lang waren zij intensief aan het lezen en maakten ze juryrapporten, die wekelijks werden besproken in de bibliotheken van Asperen en Heukelum

Asperen - De jury's beoordeelden het hele boek dus ook de illustraties, de omslag en natuurlijk het verhaal. Was het spannend, droevig, avontuurlijk of fantastisch?

Asperen

De kinderjury in de leeftijd 6-9 jaar bestond uit Lauren, Dirkje, Demi en Joas. De kinderjury van 10-12 jaar werd vertegenwoordigd door Evelien, Jayden en Thirze. Alle kinderen waren afkomstig van de basisscholen in Asperen.

In de categorie 6- 9 jaar werden 6 boeken gelezen. Er werden hoge cijfers gegeven aan 'De rioolridder' van Jozua Douglas en aan 'De Gorgels en het geheim van de gletsjer' van Jochem Myjer. Uiteindelijk kreeg 'De Gorgels' de meeste punten en werd dit boek uitgeroepen als winnaar.

In de categorie 10-12 jaar lagen de meningen nogal eens uiteen. Zo was het nieuwste boek van Jacques Vriens bij de één fantastisch en bij de ander slecht. Maar over 1 boek was iedereen het eens. Het veertiende deel uit de serie Tom Groot, 'Briljante bands en GIGA geheimen' werd overtuigend winnaar met drie tienen.

Heukelum

In de categorie 6-9 jaar was de kinderjury Heukelum vertegenwoordigd door Maud, Anouk, Fleur en Merel. De deelname van Merel was met name bijzonder aangezien zij pas in groep 3 zat en toch iedere week een dik boek uitlas. Uit de 6 voorgeselecteerde boeken kozen zij evenals de Asperense jury het boek over d Gorgels als winnaar. Alle juryleden gaven het boek een tien!

Fleur, Sterre, Joshua, Féline en Renee vormden de Kinderjury Heukelum 10-12 jaar. Deze kinderen lazen zelfs 9 boeken. Hier eindigden drie boeken gelijk met 43 punten. De Waanzinnige Boomhut van 91 verdiepingen, Papa Bandiet, en Code Kattenkruid streden om de winst. Maar aangezien Jacques Vriens' Code Kattenkruid de meesten tienen had ontvangen werd dit boek als winnaar aangewezen.

Nederlandse Kinderjury
Alle juryleden hebben ook een stemformulier ingevuld voor de Nederlandse Kinderjury. Dus hun stem is ook belangrijk voor de uitslag in heel Nederland. Op 5 juni worden de genomineerde boeken bekend gemaakt en op 26 juni zal bekend worden wie de Nederlandse Kinderjury wint.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie over de Kinderjury in Asperen en Heukelum kunt u contact opnemen met:

Ron Strik         Bibliothecaris | Lees-/mediacoach
telefoon                06-53676228
e-mail                 ron.strik@bibliotheekrivierenland.nl
website                www.bibliotheekrivierenland.nl

Meer berichten