Foto: Casper.Baghuis.nl

Gouden KNVB speld voor Leo van Rijnsbergen

Op zaterdag 1 juni ontving Leo van Rijnsbergen uit Enspijk uit handen van KNVB ambassadeur Bart Bruggeman in aanwezigheid van wethouder Hartman de gouden waarderingsspeld.

Enspijk - Van Rijnsbergen heeft zich de afgelopen 20 jaar intensief ingezet voor regionale voetbalvereniging Rhelico in Rumpt (en omstreken). Onder meer als voorzitter, penningmeester, clubmanager en lid van verschillende commissies. Op dit moment is Leo lid van bestuur, waarnemend voorzitter en dagelijks clubmanager. Maar los van functies; Leo is er altijd en draait nergens de hand voor om. Een wedstrijd fluiten als de scheids uitvalt, kroketten bakken als daar de nood is, de pupillen coachen als er iemand ziek is - van lijnen trekken tot teams indelen. "Niemand is groter dan de club" zijn zijn gevleugelde woorden. "Leo is zonder overdrijven de kruk waar onze club op drijft en draait," aldus het trotse bestuur van de regionale voetbalvereniging.

Op zaterdag ontving Leo van Rijnsbergen daarom terecht een eervolle onderscheiding uit handen van KNVB ambassadeur Bart Bruggeman, in aanwezigheid van wethouder Jacoline Hartman van de gemeente West Betuwe. Jan Kroezen sprak Leo toe namens de club en nam de vele toehoorders mee terug in de geschiedenis.

Leo wist dit allemaal nog niet en was zichtbaar onder de indruk. "Een grote mond, maar een ook een klein hartje," aldus hijzelf. De hele zaterdag was het bij rvv Rhelico feest: het 50-jarig jubileum werd gevierd met een derby tegen Beesd, een kampioenswedstrijd van het G-elftal, een hele ochtend jeugdclinics, muziek, jubilarissen en 's avonds een groot feest. Hiermee werden de festiviteiten sinds woensdagavond afgesloten.

*******

In de bijlage enkele foto's. Fotograaf is Casper Baghuis. Meer informatie?

Neemt u contact op met secretaris Wendy de Wild via wdw@rvvrhelico.nl of 06-24540036
Met sportieve groet,
Wendy de Wild
Secretaris bestuur rvv Rhelico
06-24540036

Meer berichten