Onder grote belangstelling werd het nieuwe woonzorgcentrum Lingehof van SZR in Beesd officieel geopend.
Onder grote belangstelling werd het nieuwe woonzorgcentrum Lingehof van SZR in Beesd officieel geopend. (Foto: )

Woonzorgcentrum Lingehof in Beesd officieel geopend

Vrijdag was het zover. Onder grote belangstelling werd het nieuwe woonzorgcentrum Lingehof van SZR in Beesd officieel geopend. Mevrouw van Dooijewaard, bewoonster van Lingehof, verrichte de openingshandeling. Dit deed zij samen met Anneke Beverloo en Lilian Sleeuwenhoek, medewerkers van SZR. Na de opening werden de aanwezigen rondgeleid door Lingehof.

Beesd - In de pas aangelegde tuin was het 's ochtends al vroeg druk. Alle kinderen van de basisscholen de Lingelaar en Sint Antonius uit Beesd kwamen op bezoek. Zij traden op voor de bewoners. Op deze manier lieten ze de bewoners weten dat ze blij waren dat Lingehof weer terug is in Beesd. De bewoners genoten enorm van het bezoek. Na afloop kreeg iedereen een ijsje.

Zaterdagmiddag was er voor belangstellenden uit Beesd en omgeving een open dag. Die werd erg drukbezocht. Medewerkers stonden klaar om vragen te beantwoorden en bezoekers kregen een rondleiding. Dit leverde enthousiaste reacties op: "wat een prachtig huis, waar kan ik me inschrijven?", "wat wordt er veel gedaan aan activiteiten, ik krijg zin om mee te komen doen!" of "wat een mooi huis en wat zijn de bewoners erop vooruit gegaan!" De Vrienden van Lingehof en Vrouwen van Nu schonken de bewoners van Lingehof twee tuinbankjes. Deze werden 's middags onthuld. Harmonie Concordia uit Beesd gaf een optreden voor bewoners, medewerkers en bezoekers. Het openingsweekend werd afgesloten met een feest voor bewoners, medewerkers en vrijwilligers.

Het oude Lingehof is in 2017 gesloopt en maakte plaats voor het nieuwe woonzorgcentrum. Het nieuwe Lingehof heeft 50 appartementen verdeeld over 3 etages. Hiervan zijn er aantal te huur voor mensen met een zorgindicatie die nog zelfstandig kunnen wonen. De appartementen hebben een eigen badkamer en een keuken. Lingehof is een bijna energieneutraal gebouw. Het is voorzien van zonnepanelen en koeling. RoosRos architecten en aannemer P. van Leeuwen zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw.

Lingehof is onderdeel van SZR. SZR helpt ouderen in de regio Rivierenland om zo zelfstandig mogelijk te leven, zowel thuis als in de zorgcentra. Het doel van SZR is om kwaliteit toe te voegen aan het leven van ouderen en mensen met een complexe zorgvraag. Locaties van SZR zijn Vrijthof, Walstede en Westerhof in Tiel, Ravestein in Geldermalsen en de Schakelafdeling in ziekenhuis Rivierenland.

Meer berichten