Ds. Ben Oosterom spreek de leden van het Actiecomité toe
Ds. Ben Oosterom spreek de leden van het Actiecomité toe (Foto: n.v.t.)

Braderie Rumpt geslaagd

Op het kerkplein van de Hervormde Kerk in Rumpt is zaterdag jongstleden de jaarlijkse braderie gehouden. De braderie is een echte Rumptse dorpsactiviteit met ongecompliceerde ouderwetse gezelligheid.

Rumpt - Het mooie weer en de prachtige locatie leiden tot een drukbezochte en supergezellige braderie. Het was de twintigste keer dat het Actiecomité (bestaande uit Jan van de Water, Joke van Arendonk-den Drijver, Gerhard Guliker en Flip Tromp) de braderie organiseerden en voor hen daarom de hoogste tijd om het stokje over te gaan dragen.

Als mensen zich zo lang als vrijwilliger inzetten gaat het overdragen van zo’n stokje natuurlijk niet zomaar, en met de vrolijke klanken van muziekvereniging Voorwaarts werd de braderie stilgelegd zodat de leden van het Actiecomité konden worden gehuldigd.

Ds. Ben Oosterom bedankte hen voor hun inzet de afgelopen twintig jaar, en benadrukte dat er elk jaar opnieuw een zeer goed georganiseerde braderie stond, met Jan als ‘dorpsraddraaier’ in zijn element achter het Rad van Fortuin.

Kerkenraadslid Wim Heijting prees Jan’s tomeloze inzet, daadkracht en het leiding geven aan en organiseren van: de Rommelmarkt - 13 keer (1987-1999); de bingoavonden - 44 keer (1987-2008); de Herfstfair - 3 keer (2008-2010) en de Braderie - 20 keer (2000-2019). Daarbij vergat hij Enny van de Water als stille en stabiele kracht achter Jan niet. Vervolgens overhandigde Wim namens de Hervormde Gemeente aan ieder van de leden een prachtige oorkonde en een beeldje dat een team van sterren symboliseert, want een sterrenteam dat was dit!

Meer berichten