Olympia Herwijnen turnt op district kampioenschappen

Olympia Herwijnen was zaterdag aanwezig met 4 keuze turnsters in Amsterdam, daar werden de district kampioenschappen geturnd voor divisie 4 en 5.

Herwijnen - Iris Wigmans (Jeugd Div 4) startte op vloer met een moeilijk onderdeel, helaas was de uitvoering anders gepland. Hierdoor verloor ze punten.

Op brug en sprong maakt ze veel goed, dit ging erg goed. Iris werd knap 29ste, de groep was groot en de concurrentie ook.

Jasmijn Wigmans, Hanneke Wellner en Bertie Treffers waren geplaatst bij de Senioren Div 5. Op brug scoorde Bertie direct goede punten, zij werd knap 2de met haar scores. Hanneke stond ook binnen de top 10 op brug.

Balk is het onderdeel wat bij de regiokampioenschappen bij allemaal mislukt. Zaterdag bleven Hanneke en Bertie staan, zij haalde hoge punten. Jasmijn turnde ondanks een val een strakke oefening en had weer vertrouwen in haar elementen.

Vloer is voor Bertie en Jasmijn hun favoriete onderdeel, bij Jasmijn pakte dat erg goed uit, ze kreeg een 11.00 van de jury. Hanneke overtrof zichzelf opnieuw met een strakke oefening. Helaas ging het bij Bertie verkeerd met de uitvoering bij een salto op de vloer. Hierdoor verloor ze punten, kijkend naar een medaille. Sprong is het laatste onderdeel, we weten dat de meiden goed kunnen springen, Jasmijn sprong ook binnen de top 5 van de scores.

In deze goede en grote groep werd Jasmijn netjes 25ste, Hanneke verrassend 15de en Bertie 7de op deze district kampioenschappen.

Als leiding kijken we terug naar een zeer goed seizoen, met doorstromingen, nieuwe elementen, er is hier ook hard voor gewerkt.

Meer berichten