Mobiele Keuken bij het Dorpshuis in Asperen. (Foto: A. Kleijn)
Mobiele Keuken bij het Dorpshuis in Asperen. (Foto: A. Kleijn) (Foto: A. Kleijn)

Cultureel kook- en eetevenement op Fort bij Asperen

Cascoland’s Lab&Keuken is een cultureel kook&eet-evenement dat plaats vindt op Fort bij Asperen op zondag 26 mei en waarbij wetenschappers, boeren, chef-koks, creatieven én publiek aanschuiven aan de keukentafel om samen te koken en te eten en kennis uit te wisselen over de impact van eten op onze omgeving.

Asperen - Tijdens de Lab&Keuken wordt gezamenlijk gekookt en geproefd van lokale producten terwijl er wordt gepraat over mogelijkheden en uitdagingen voor duurzame voedselproductie. Verwacht geen lezing, maar een informeel gesprek waar iedereen aan deel kan nemen.

Voorafgaand aan de Lab&Kitchen bivakkeert Cascoland drie weken bij het fort en organiseert drie kook&eet workshops en proeverijen op verschillende locaties in de omgeving. In deze onderzoeksperiode gaat het team op zoek naar lokale ingrediënten, koks en boeren en telers met vernieuwende ideeën en manieren van werken. Door deze mensen uit te nodigen aan de keukentafel met wetenschappers en creatieven kan kennis worden gedeeld en ontstaat er ruimte voor nieuwe ideeën.

''Op donderdag 9 mei zijn we van start gegaan met een eerste workshop en proeverij bij het dorpshuis in Asperen. Hierbij werkten we samen met Renate Kleijn-Brouwer van de Kruidenbrouwerij uit Asperen die kruiden en eetbare bloemen leverde.'' Daarvan maakten we een compote van Japanse Duizendknoop en rabarber, tempura van Brandnetel en Duizendblad en een pesto van Daslookbloemen.

Op donderdag 23 mei organiseert Cascoland nog een workshop en proeverij in de omgeving van Fort bij Asperen. Tijdens deze proeverijen is iedereen welkom om lokale producten te proeven, mee te denken en ervaringen en kennis te delen. Graag nodigen we je uit om langs te komen en deel te nemen.

''Voor een afsluitend Cascoland Lab&Keuken evenement op zondag 26 mei om 15.00 op Fort bij Asperen nodigen we iedereen die we in die drie weken hebben leren kennen en iedereen die gewoon geïnteresseerd is uit om aan te schuiven bij de Lab&Keuken, samen met ons te koken en te proeven en een goed gesprek te hebben over eten.''

Voor meer informatie over het evenement of de locaties waar de kook&eet workshops en proeverijen plaatsvinden, mail naar info@cascoland.com of tel. 06-52606667.

Cascoland Lab&Keuken is onderdeel van de tentoonstelling. Per Asperen Ad Astra die vanaf 26 mei tot 22 september te bezoeken op Fort bij Asperen, Langendijk 60, Acquoy, www.fortbijasperen.nl.

Meer berichten