Boys 11 jaar in actie
Boys 11 jaar in actie (Fotograaf de Weirijders)

Geslaagde thuiswedstrijd voor de Weirijders

Op zondag 12 mei werd al weer de 4e Districtswedstrijd van de NFF regio Zuid gereden. TFCC de Weirijders had de eer om deze eerste wedstrijd te organiseren.

Geldermalsen - En zo’n organisatie is niet zomaar iets. Op zo’n dag maakt de vereniging gebruik van de nodige vrijwilligers. Er zijn zelfs vrijwilligers waarvan de kinderen zelfs al jaren niet meer fietscrossen en ons toch trouw bijstaan (en dat op moederdag!). Mooi dat dit clubgevoel blijft, ondanks dat ze niet meer wekelijks op de baan komen! Mede dankzij hen kunnen we terug kijken op een geslaagd evenement. Super bedankt vrijwilligers!

Voor de Weirijders was er een grote opkomst. Er verschenen 46 Weirijders aan de start van deze thuiswedstrijd. Onder hen 4 debutanten. Sil Geutjes startte bij de jongens en meisjes van 4/5 jaar. Bij de 7 jarigen verschenen maar liefst 2 nieuwkomers Mans de Kleyn en Luuk Naus. Kayro van der Sluijs verscheen aan de start van de 9 jarigen, hij wist op zijn eerste wedstrijd zelfs de finale te behalen (7e).

Om 11:00 uur startte de wedstrijd, in totaal werden er 3x 49 manches gereden, verdeeld over 2 klassen. In de Eigenklasse werd er gestreden voor een dagprijs waarvoor een beker of enveloppe verdiend kon worden. Voor de Superklasse worden de prijzen uitgereikt na de 1e seizoenshelft, het resultaat over in totaal 6 wedstrijden wordt dan met elkaar vergeleken. Na 3 kwartfinales, 10 halve finales, werden er 16 finales gereden. 10 finales in de Eigenklasse. 24 Weirijders wisten zich te plaatsen voor deze grote finale. 5 Weirijders gingen zelfs met de winst naar huis. Daarnaast werden er nog 6 finales voor de Superklasse gereden, waar 14 rijders een plaatsje in de finale wisten te bemachtigen.

Jongens & Meisjes 4-6 jaar:        Naud van Meenen (1e) en Ruben Lodder (4e)

Jongens & Meisjes 7 jaar:         Dean Vermeulen (1e), Dion Goossens (2e), Just Briene (5e) en Finn Fleuren (8e)

Jongens & Meisjes 9 jaar:         Milan Lodder (1e), Kayro van der Sluijs (7e) en Matz van den Boom (8e)

Jongens & Meisjes 10 jaar:         Stephan Bos (3e) en Pepijn Veldt (6e)

Jongens & Meisjes 11 jaar:         Merijn van Lith (4e), Fedde den Daas (5e), Thijs Wiersma (6e) en Cas Thijssen (7e)

Jongens & Meisjes 12 jaar:         Tieme Beelen (3e), Guus Vlierman (5e) en Luuk Schoots (7e)

Jongens & Meisjes 13/15 jaar: Ben de Heus (6e)

Jongens 16+:                                 Karlo van Wijk (1e), Lars van de Werken (3e), Aldwin Linkerhof (6e) en

Roan van Toorn (7e)

Meisjes 13+:                                 Britt Coenmans (1e)

Op zondag 19 mei staat de volgende districtswedstrijd gepland. De organisatie is dan in handen van onze sportvrienden van FCC Oss. Hopelijk verschijnen er weer zoveel Weirijders aan de start van deze wedstrijd!

Let even op de wegafsluiting van de A2!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden