Foto:

Dankjeweltaart voor ondernemers

Op donderdag 9 mei reikte de gemeente West Betuwe de EER Dankjeweltaart uit. Wethouders Ed Goossens en Ton van Maanen waren daarvoor bij FruitMasters in Geldermalsen. Ook verrasten zij daar de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht. Met het uitreiken van de taart bedankt de gemeente alle ondernemers die een bijdrage leveren aan de Gelderse economie.

Geldermalsen - De wethouders brachten de taart naar FruitMasters. Ton van Maanen licht toe: "Ik heb dit bedrijf sinds mijn jeugd zien uitgroeien tot wat het nu is. Het is een internationale onderneming met een lokaal karakter. Zij zijn maatschappelijk betrokken en staan midden in onze samenleving. Dat blijkt ook uit de succesvolle samenwerking met de Rode Kruis Bloesemtocht. Vandaar dat wij de taart ook aan deze stichting overhandigen. Het maakt ons als gemeente erg trots." Ed Goossens vult aan: "Dit bezoek is een stimulans voor de West Betuwse ondernemers. Een sterke lokale economie is van groot belang. De komende jaren richten we ons op innovatieve bedrijven en innovatielabs. FruitMasters is daarin een goed voorbeeld. Zij lopen voorop als het gaat om innovatie, energietransitie en duurzaamheid. De gemeente wil dit faciliteren en stimuleren."

Gelderland mag zich in 2019 de meest ondernemende regio van Europa noemen. Die eer deelt de provincie met regio's Asturië in Spanje en Thessalië in Griekenland. Gelderland kreeg de European Entrepreneurial Region (EER) Award van het Europees Comité van de Regio's. Dit door onder andere de uitstekende ondersteuningsstructuur aan ondernemers, startups en groeiers, de innovatieve financiële instrumenten en de goede samenwerking met verschillende partners in onderwijs en bedrijfsleven.

Regio Gelderland versterken

Gedurende het jaar wil de provincie de contacten tussen het bedrijfsleven vanuit verschillende Europese landen en regio Gelderland versterken. Op 22 en 23 mei is een Internationale conferentie. Gelderland wil de prijs ook benutten om mensen, organisaties, overheden en bedrijven een beetje trotser op Gelderland te maken en zoveel mogelijk bedrijven en organisaties betrekken en hen vragen of ze het EER beeldmerk willen voeren.

Dankjeweltour

Het bezoek hoort bij de zogenoemde Dankjeweltour. De tour is onderdeel van een reeks aan activiteiten die dit jaar in Gelderland plaatsvinden rondom de EER Award 2019. Iedere week bezoekt een bestuurder van een gemeente in Gelderland een ondernemer. Tijdens het bezoek wordt een taart overhandigd als dank voor hun bijdrage aan de Gelderse economie. In totaal nemen 51 gemeente deel aan de actie.

---------------------------------------------------------------- EINDE PERSBERICHT---------------------------------------------------------------


Noot voor de redactie

Onderschrift foto: Wethouders van de gemeente West Betuwe overhandigen de EER Dankjeweltaart aan FruitMasters en Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht. Daarmee bedankt de gemeente alle ondernemers die een bijdrage leveren aan de Gelderse economie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tom den Dekker van de gemeente West Betuwe. Zijn contactgegevens vindt u onderaan het persbericht. Voor meer informatie over de European Entrepreneurial Region (EER) Award kunt u contact opnemen met de projectleider Loes Phoelich van provincie Gelderland via 06 - 53 89 38 62.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden